Connect with us

Premier League Darts

Barney op nippertje voorbij Suljovic

Raymond van Barneveld Premier League Darts 2018 Dublin

Raymond van Barneveld heeft Mensur Suljovic aan de kant weten te zetten in de Premier League Darts 2018. Dankzij twee bulls-eye finishes pakte Barney de break voorsprong en liep naar 6-3. Hij kreeg in de elfde leg drie matchdarts en liet ook 131 onbenut. Zo kon Suljovic nog een gelijkspel afdwingen, maar zover kwam het op het nippertje niet. Met drie punten uit twee duels kent Van Barneveld een goede start, terwijl Suljovic ondanks twee keer een gemiddelde van 103 per beurt puntloos blijft.

Twee keer bulls-eye voor Barney

Zowel Van Barneveld als Suljovic begonnen uitmuntend aan de partij en stonden na vier legs op gemiddeldes dik boven de 105 per beurt. Het leek daarbij ook naar een 2-2-stand te gaan, want na negen pijlen stond Suljovic in zijn eigen leg al op 32. De Oostenrijker miste alleen drie pijlen op de dubbels en kreeg een genadeloze 167-finish om zijn oren: 3-1. Suljovic herpakte zich wel gelijk met zijn derde 180’er en kreeg de kans op de rebreak. Dubbel-16 vloog er toch weer niet in en met een bulls-eye 71-finish was het zelfs 4-1 voor Barney.

Op nippertje

De zesde leg bracht de eerste 180’er voor Van Barneveld, om twee pijlen op dubbel-12 te missen vanaf 81. Dat was voor Suljovic het moment om bulls-eye te vinden voor de 86-finish, waarna hij vanaf 161 het rode stipje niet raakte. Zo kon Van Barneveld met zijn derde dart dubbel-4 vinden voor 5-2. Beide darters zaten nog altijd tegen de 105 per beurt met hun gemiddelde en liepen naar 6-3. De Oostenrijker hield zijn eigen leg om de druk weer te verleggen, om de kans op de break te missen vanaf 142. Van Barneveld miste alleen drie matchdarts en zo kwam er toch een beslissende twaalfde leg. Daarin knalde Barney zijn vierde 180’er erin en gooide dubbel-16 tegen het ijzer voor de 131-finish. Suljovic kreeg 100 alleen ook niet weggewerkt en zo was het toch 7-5.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts