Connect with us

World Series of Darts

Barney op slechts één World Series-event; Van Gerwen overal bij

Gary Anderson PDC WK Darts 2019

Raymond van Barneveld zal dit jaar vermoedelijk slechts één toernooi van de World Series of Darts spelen. Daar moet hij dan gelijk voldoende punten behalen om zich te plaatsen voor de World Series Finals in Amsterdam. Opmerkelijk is ook dat World Series Finals-titelverdediger James Wade maar op één toernooi aanwezig is, net zoals WK-finalist Michael Smith.

Vijf toernooien

De World Series of Darts bestaan dit jaar uit vijf toernooien. De reis begint begin juli in Las Vegas, daarna wordt er gespeeld in Duitsland (Köln), Australië (Brisbane en Melbourne) en Nieuw-Zeeland (Hamilton).

Vijf vaste spelers

Dit jaar heeft de PDC ervoor gekozen om op alle toernooien vijf vaste gezichten mee te nemen. Niet geheel toevallig de top-5 van de wereld: Michael van Gerwen, Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson en Peter Wright. De deelname van Anderson is nog niet honderd procent zeker, want hij is nog altijd niet hersteld van zijn blessures.

Telkens andere uitdagers

Het veld wordt aangevuld met diverse spelers uit de top van de PDC. In Las Vegas zijn Gerwyn Price, Michael Smith en Nathan Aspinall erbij. Voor UK Open-winnaar Aspinall is dit zijn debuut in de World Series. In Duitsland mag Van Barneveld een poging wagen, net zoals Mensur Suljovic en James Wade. Daarmee zijn alle negen Premier League-spelers van de partij.

Down Under krijgt nog aanvulling

Voor de trip Down Under kiest de PDC er voorlopig voor om lokale spelers de kans te geven. Simon Whitlock, Kyle Anderson en Corey Cadby spelen op alle drie de toernooien. In Nieuw-Zeeland is ook Cody Harris van de partij. De PDC laat weten dat voor deze drie toernooien andere spelers nog zullen worden aangewezen. Dit zal vooral afhangen van prestaties in de aankomende maanden en vooral op de World Matchplay. Op alle vijf de toernoioen zullen de PDC-spelers worden uitgedaagd door lokale qualifiers.

Delen:

Meer over World Series of Darts