Connect with us

World Grand Prix

Barney overleeft twee setdarts en staat niets meer af

Raymond van Barneveld staat in de tweede ronde van de World Grand Prix. In de eerste set overleefde de Nederlander twee setpijlen tegen Kyle Anderson, daarna wist hij zeer overtuigend zijn eigen legs te houden voor de 2-0-zege. In de tweede ronde wacht Steve Beaton, die verrassend won van Rob Cross.

Drie op een rij om de set af te snoepen

Van Barneveld opende de partij sterk en stond klaar voor de break. Anderson redde zich alleen met een 103-finish en brak zelf voor 0-2. De Nederlander herpakte zich en dwong door een 180’er in de vierde leg toch nog een vijfde leg af. Daarin mocht de Australiër beginnen en hield hij het voortouw. Vanaf 50 gooide The Original alleen twee pijlen boven tops en wist Van Barneveld alsnog de set af te snoepen.

Sterke eigen legs

In het tweede bedrijf pakte Van Barneveld de openingsleg, voor Anderson eindelijk weer een leg bij kon schrijven. Vervolgens had de Australiër opnieuw veel te lang nodig om de leg te openen en zo kon ook een 180’er hem niet meer redden. Tops bracht Barney op matchpoint, waarna Anderson al voor de vijfde keer in de partij niet in zijn eerste beurt een dubbel wist te vinden. Ditmaal deed de Nederlander dat ook niet en zo kon de Australiër toch een vijfde leg afdwingen. Daarin openden beide darters met hun tweede pijl en was het daarna triples tellen. Dat deed Van Barneveld veel sterker en maakte het af met een sterke 100-finish.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix