Connect with us

Premier League Darts

Barney pakt cruciale zege tegen teleurstellende Hopp

Raymond van Barneveld Premier League Darts Dublin 2019

Raymond van Barneveld heeft dankzij de eerste zege in de Premier League Darts 2019 zijn hoop levend gehouden om degradatie te ontlopen. Barney speelde zijn beste partij van het seizoen en profiteerde optimaal van het slordige spel van Max Hopp. Het werd 7-3 en daardoor heeft de Nederlander de achterstand op Michael Smith verkleind tot één punt.

Vroege break te pakken

Van Barneveld kwam met zelfvertrouwen naar Berlijn doordat hij zondag voor het eerst in vijf jaar tijd een finale op een Players Championship bereikte. Hij speelde toen met bril en had deze ook in Duitsland opgezet. Hopp mocht als lokale speler Gary Anderson eenmalig vervangen en begon sterk. Een 180’er en een 104-finish bracht hem de eerste leg. Bulls-eye voor een 126-finish vond hij niet en zo maakte Barney via dubbel-10 gelijk. Tops voor 114 viel bij Hopp ook niet en zo was de eerste break een feit. Met zijn eerste 180’er wist Van Barneveld zijn gemiddelde ook boven de 100 per beurt te brengen. Na negen darts stond hij klaar op 81, om een ware zoektocht te starten naar de dubbel. Dubbel-1 was uiteindelijk raak voor 1-3.

Comeback afgeslagen met 170-finish

Een tweede 180’er bracht de marge op drie legs en Van Barneveld had de partij in het slot kunnen gooien. Hij miste alleen twee pijlen voor 1-5 en pardoes kwam Hopp met een 96-finish terug tot 3-4. De Duitser begon wat makkelijker te scoren en probeerde druk te zetten, maar door een 170-finish wist Barney de marge weer op twee legs te brengen: 3-5. Er kwam nu een dubbele break overheen, om het met zijn eerste twee matchdarts nog niet af te maken. Hopp strafte het niet af en zo was het gedaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts