Connect with us

Premier League Darts

Barney pakt kansen niet en verliest klassieker van Taylor

Phil Taylor heeft de dartsklassieker van Raymond van Barneveld in de Premier League Darts weten te winnen. Lange tijd zag het er daar niet naar uit. The Power speelde voor de derde week op rij ondermaats en Barney kreeg dan ook flink wat kansen om toe te slaan. Dat deed de Nederlander niet, waardoor Taylor zijn eerste kansje pakte om de break te pakken.

Kansen niet verzilveren

Voor de klassieker had Van Barneveld zich een Van Gerwen-kapsel aangemeten, maar had wel een trage start. Hij liep achter Taylor aan, die met name in de derde leg kansen weggaf. Die pakte Barney niet, om de vierde leg wel te openen met twee 180’ers op rij. De zevende dart viel niet in de triple-20, om er wel overtuigend 2-2 van te maken. Met een 76-finish werd het 3-2 voor The Power, voor Barney opnieuw gelijk wist te maken. De zevende leg bracht de Nederlander een nieuwe kans na een 180’er, alleen vanaf 81 wist hij de klus niet te klaren.

Als je zelf de kans niet pakt…

Taylor ontsnapte ditmaal met een 85-finish en wist zelf de break te pakken vanaf 63. Met de voorsprong op zak begon The Power eindelijk meer ontspannen te gooien en vond een 120-finish voor het eerste punt. Door een 180’er leek Taylor de klus gelijk af te maken, om twee matchdarts te missen voor de zege. Daardoor sloeg Barney nog een keer toe met een 107-finish, om scorend de elfde leg matig te openen. Daar kwam nog een bouncer bij om scores van 60, 80 en 60 te overleggen. Toch kreeg hij nog de kans na weer twee gemiste matchdarts. Vanaf 161 vlogen de triples erin, alleen bulls-eye niet. Zo pakte Taylor toch de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts