Connect with us

Premier League Darts

Barney schiet weinig op met punt tegen Cross

Raymond van Barneveld heeft Rob Cross een punt afhandig gemaakt in de Premier League Darts. Er waren voor de Nederlander kansen op meer en dat had hij eigenlijk ook nodig om nog een kans te maken om de play-offs te bereiken. Op punten kan hij nog naast nummer vier Gary Anderson komen, maar zijn legsaldo is al te slecht om het nog goed te maken.

Bulls-eye valt erin

Van Barneveld hield de openingsleg in een partij die zeer moeizaam op gang kwam. Na negentien pijlen kon hij juichen, voor Cross gelijk wist te maken op dubbel-16. De Engelsman deed dat met een 180’er, om de eerste break te plaatsen met een bulls-eye 72-finish. Cross maakte er 1-3 van, voor Van Barneveld een fraaie 129-finish op de bulls-eye uitgooide.

Toch de rebreak gepakt

Cross herpakte zich met een 72-finish, voor Barney de kans kreeg om langszij te komen. De Nederlander hield zijn eigen leg en stond na vier beurten op 48. Cross kreeg 144 na twee keer triple-18 niet weg, alleen Van Barneveld miste twee pijlen op de dubbel. Zo was het toch 3-5, terwijl Barney de controle over de partij leekte hebben. Dat zette hij vervolgens wel om in resultaat. Zijn eigen legwinst werd gevolgd door een 180’er voor de rebreak (5-5). Ook zijn eigen leg was geen probleem, maar druk zetten zat er niet in. Cross gooide dubbel-16 voor een 13-darter en zo werd het 6-6.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts