Connect with us

Laatste Nieuws

Barney: “Schrijf me maar af, ik ga echt niet opgeven”

Raymond van Barneveld is zaterdag uit de top-32 van de wereld gevallen. Het ontlokte de vijfvoudig wereldkampioen tot een uitgebreide reactie via zijn socials. De strekking: Barney geeft niet op.

Marathon en geen sprint

“Ja mensen, ik ben uit de top-32 gevallen. Maar ik wist dat dit ging gebeuren. Mensen schrijven me nu al af en dat is prima. Dit jaar is een marathon en geen sprint, dat wist ik vanaf het begin. Natuurlijk hoopte ik op betere resultaten, maar denk maar niet dat op ga geven”, zo laat Van Barenveld weten. “Natuurlijk doet het pijn om iedere keer te verliezen, maar ik doe er alles aan en ik vecht mijn eigen gevechten. Eén voor één.”

Rentree top-32 realistisch?

Zelf ziet Van Barneveld zichzelf terugkeren in de top-32. “Ik speelde twee jaar geleden niet veel toernooien. Als ik dus wat resultaten weet neer te zetten op de Pro Tour zal ik terugkeren. Het zullen kleine stapjes zijn, dat besef ik.” Om terug te keren in de top-32 zal Barney echter wel de televisietoernooien moeten zien te bereiken. Op onder meer de World Matchplay (2e ronde), World Grand Prix (kwartfinale) en Grand Slam of Darts (tweede ronde) was hij in 2017 wel aanwezig en daar moet hij dus juist flink wat ponden verdedigen. In de aankomende twee maanden moet hij ook twee kwartfinales op Players Championships en een kwartfinale op de European Tour uit 2017 verdedigen. Daardoor is een snelle rentree niet direct realistisch.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws