Connect with us

Premier League Darts

Barney schrikt van zichzelf: “Niet naar gevoel geluisterd”

Raymond van Barneveld Premier League Darts Rotterdam Ahoy

Een zwaar aangeslagen Raymond van Barneveld is geschrokken van zijn eigen prestaties in Ahoy. Barney verloor woensdagavond kansloos van Daryl Gurney, waarbij hij maar met moeite een gemiddelde van boven de 80 per beurt kon overleggen. Het betekende degradatie in zijn afscheidsjaar uit de Premier League Darts.

Twijfelde al om mee te doen

Na afloop stond hij alleen RTL7Darts te woord en legde daar uit dat hij achteraf bekeken misschien de Premier League helemaal niet had moeten spelen. “Meteen na de uitschakeling bij het WK twijfelde ik al om mee te doen. Als je na acht weken op vier punten staat en je gaat er vanavond in Ahoy met 7-1 vanaf, dan kan ik er natuurlijk niet van genieten. Het zat er gewoon niet in. Dat is heel vervelend en het was heel slecht. Ik ben geschrokken van mijn eigen performance. Het ging zo snel. Het was handjes geven en oprotten.”

Niet naar gevoel geluisterd

Met een veelbesproken wildcard mocht Van Barneveld toch deelnemen aan de Premier League. “Ik heb het niet alleen hier in Ahoy verloren. Ik heb gewoon te weinig laten zien deze competitie. Vooraf heb ik getwijfeld of ik er nog wel aan moest beginnen. Mijn gevoel zei nee, maar daar heb ik niet naar geluisterd. Nu ben ik afgegaan voor eigen publiek. Dit is heel verdrietig allemaal.”

Delen:

Meer over Premier League Darts