Connect with us

Grand Slam of Darts

Barney uiteindelijk toch gebroken door Cross

Raymond van Barneveld is op de Grand Slam of Darts uitgeschakeld door Rob Cross. Door een 167-finish pakte Barney een 3-1-voorsprong, maar werd in de achtste leg teruggebroken. De partij vloog vanaf dat moment heen en weer, tot Cross in de achttiende leg de break wist te pakken. Die gaf de Engelsman niet meer uit handen voor een hernieuwde ontmoeting met Michael van Gerwen en een gemiddelde van 104,16 per beurt.

Vroege voorsprong verdampt

Van Barneveld werd gisteren voor de tweede keer opa en kwam dan ook trots met een uit de zaal gekregen beertje al wiegend het podium op. Zijn opening was ook nog eens uitmuntend. Cross miste in de derde leg twee pijlen op de dubbels en kreeg gelijk een 167-finish om zijn oren. Hierdoor kon de Nederlander de pauze bereiken met een 3-2-voorsprong. Uit de onderbreking miste Cross bulls-eye voor een 123-finish, maar was inmiddels toch aardig op stoom gekomen. De Engelsman hield zijn eigen leg eenvoudig en knalde er een 104-finish in voor de rebreak: 4-4.

Partij vliegt heen en weer

Cross hield overtuigend zijn eigen leg en gaf in de tiende beurt nog maar eens gas. Barney opende met een 180’er, maar Voltage sloeg terug met zes keer triple-20 op rij. Daarop maakte hij de leg af vanaf 46 voor 4-6. Met vier legs op rij leek hij door te stomen, maar miste bulls-eye voor zijn eigen leg. Van Barneveld stapte in met een cruciale 68-finish en doorbrak de reeks. Hij maakte gelijk en zag Cross in zijn eigen leg drie keer op dubbels missen. Daarmee was de Engelsman inmiddels slechts 6 uit 22 op de dubbels. Barney profiteerde voor de break, om Cross gelijk weer een 180’er te zien gooien. Nu gooide hij met zijn derde dart wel de dubbel voor een 67-finish (7-7).

Toch de break

De vijftiende leg opende Cross met twee keer 140 en een 180’er, om na negen pijlen alweer op 41 te staan. Barney ging goed mee, maar hij kon vanaf 81 alleen maar toekijken hoe het 7-8 werd. De Nederlander begon scorend matig aan zijn eigen leg en Voltage beukte de triples er wel in. Hij kreeg zes pijlen vanaf 132 en gooide 72 uit om op matchpoint te komen (7-9). Na vier beurten stond Cross alweer op 47 en gooide dubbel-16 gelijk raak.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts