Connect with us

European Tour

Barney, Van der Voort en Noppert overtuigend verder in Zwolle

Raymond van Barneveld Zwolle 2019

Vier van de acht Nederlanders die in actie kwamen in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters hebben weten te winnen. Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Danny Noppert en Danny van Trijp komen zaterdag terug voor de tweede ronde, waar Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena instromen als geplaatste spelers.

Verkouden Barney

Net zoals donderdagavond in de studio van RTL7Darts was Van Barneveld ook in Zwolle verkouden. Met drie hoge finishes wist hij de Hongaar Pal Szekely eenvoudig aan de kant te zetten met 6-2. Hij wacht nu op Michael Smith. De winnaar van dat duel speelt zondagmiddag tegen Michael van Gerwen of William O’Connor.

Zenuwachtige Van der Voort

Voor Van der Voort staat er veel op het spel, want hij is nog in de race voor de World Matchplay. Hij speelde dan ook zenuwachtig tegen Andy Boulton, maar wist de Engelsman uiteindelijk wel met 6-2 naar huis te sturen. Zaterdag wacht het duel met Mensur Suljovic. Danny Noppert speelde uitmuntend tegen Harry Ward en met 104,56 per beurt won hij met 6-1. Ook Danny van Trijp wist te winnen op zijn tweede Euro Tour. Tegen Keegan Brown liep het naar een elfde leg, daarin wist hij scorend weg te lopen en dubbel-10 te gooien voor de zege. Noppert speelt tegen Wattimena, terwijl Van Trijp aan de bak mag tegen Ricky Evans.

Geen succes voor Qualifiers

Minder goed verliep de dag voor Wesley Plaisier, Alexander Merkx, Jimmy Hendriks en Erik Hol. Het viertal wist donderdag net zoals Van Trijp de Home Nation Qualifier te winnen. Ze haalden allemaal niet hun niveau en gingen er dan ook hard vanaf tegen Brendan Dolan, Glen Durrant, Ritchie Edhouse en Dennis Nilsson.

Dutch Darts Masters: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour