Connect with us

Laatste Nieuws

Barney verveelt zich nog geen dag: “Druk met Lego”

Raymond van Barneveld Zwolle Darts 2019

Raymond van Barneveld speelde de afgelopen dagen op Kings of Darts en werkt toe naar Barney Dome waar zijn echte afscheid staat gepland. Voorlopig heeft de Hagenaar geen spijt van zijn besluit om te stoppen als professioneel darter. Dat wil niet zeggen dat hij niet veel gooit, want hij is juist druk in touw. Hij vertelde dit in een interview aan Sportnieuws.

Raymond zijn in plaats van Barney

“Het is het juiste besluit geweest om te stoppen. Ik ben het wel zat en het is mooi geweest. Natuurlijk ga je het publiek missen, maar ik merk nu al dat het op dit soort demonstraties ook mooi gaat worden. Er staat geen druk meer op en ik kan weer gewoon ‘Raymond’ zijn in plaats van ‘Barney’. Ik snak er naar om de mensen meer aandacht te geven, meer rust en niet telkens bezig zijn met morgen.”

Nog geen dag verveeld

Wat doet de vijfvoudig wereldkampioen nu om de dagen door te komen? “Lego”, antwoord Barney lachend. “Ik pak mijn hobby’s weer een beetje op. Lego bouwen vind ik een beetje leuk. Ik verzamel van alles en daar gaat veel werk in zitten. Daarnaast heb ik altijd wel wat te doen, want ik heb me nog geen dag verveeld. Ik doe nog wel veel demonstraties en daar komt ook reizen bij. Dus dat is nog wel intensief en iedere maand komen er zes tot acht boekingen bij. Ik heb een mooie tour door Nieuw-Zeeland en Australië in het vooruitzicht. Dus ik verheug me wel op.”

Bekijk het interview met Barney

Delen:

Meer over Laatste Nieuws