Connect with us

European Tour

Barney via bizarre zege op Wattimena naar duel met Van Gerwen

Raymond van Barneveld European Tour 2019 Sindelfingen

Raymond van Barneveld heeft de derde ronde van de vierde European Tour bereikt. Hij won met de hakken over de sloot van Jermaine Wattimena, een duel met een extra lading omdat één van de twee zal worden uitgenodigd voor de World Cup of Darts. Barney speelt nu zondagmiddag in Saarbrucken tegen Michael van Gerwen.

Geen moment uitgedaagd

Michael van Gerwen begon tegen Dimitri Van den Bergh slordig, maar het werd geen moment afgestraft. De jonge Belg speelde vrijdag al zeer matig en dat werd een dag later nog erger. Hij gaf Mighty Mike iedere leg minimaal zes beurten de tijd om rustig naar de dubbel toe te werken. Het dieptepunt kwam in de vijfde leg. Vanuit het niets opende Van den Bergh met twee keer 180 op rij. Wat volgde was een score van 7 en vanaf 60 gooide hij de eerste dart buiten het bord. Zo kon Van Gerwen toch 4-1 maken en daarna weglopen naar 6-1. En dat met een gemiddelde van slechts 88,7 per beurt, Van den Bergh bleef daar nog tien punten op achter: 78,94.

Zenuwachtig slot

Raymond van Barneveld gooide vrijdag uitmuntend met zijn oude Triple-B pijlen. Ook nu gooide hij gelijk een 180’er en zag Wattimena twee pijlen missen op dubbel-8. Barney stapte in, gevolgd door scores van 180 en 174 voor 0-2. Wattimena kwam eindelijk in de partij, maar wist in de vijfde leg niet in vijf beurten uit te gooien. Van Barneveld strafte het gelijk met een 78-finish voor 1-4, waarop Wattimena terugsloeg met een 101-finish. Het liep naar 4-5 en Barney kon het afmaken. Hij miste alleen twee pijlen, om zich in de herkansing dood te gooien met zijn eerste dart. Wattimena vond dubbel-2 met zijn laatste pijl voor 5-5. The Machine Gun mocht beginnen, maar kreeg in achttien pijlen geen dart op een dubbel. Daarop maakte Barney het af met een 86-finish.

European Tour 4 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour