Connect with us

World Darts Championship

Barney vloert Anderson voor WK-confrontatie met Van der Voort

Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2018

Raymond van Barneveld mag zich opmaken voor een confrontatie met Vincent van der Voort op het PDC World Darts Championship 2018. Kyle Anderson werd in de tweede ronde met 4-1 verslagen. Dankzij een superset van 121,86 per beurt en een solide vijfde leg was het al 2-0 voor de Nederlander. Anderson zette een tussensprint in en leek de partij in evenwicht te brengen. Hij miste in de vierde set alleen de dubbels voor twee hoge finishes (3-1). Daarna was het gedaan en sloot Barney af met een gemiddelde van 102,78.

Superset en een cruciale vijfde leg

Barney opende de partij met een 180’er en een 12-darter was goed voor de break. De tweede leg bracht weer een maximale score en de derde leg zelfs twee 180’ers. Zo was de set binnen met een 11-darter, goed voor een gemiddelde van 121,86 per beurt. In de tweede set werd het iets minder, waardoor Anderson ook zijn eerste leg bij kon schrijven. Hij vergat alleen door te drukken, want zijn eigen leg was niet in vijf beurten uit. Datzelfde liedje herhaalde zich in de derde en vierde leg. Vier breaks op rij brachten een belangrijke vijfde leg, waarin Van Barneveld scorend weg liep. Twee missers op dubbel-18 werden niet afgestraft door Anderson vanaf 160 en zo was het 2-0 in sets.

Opgelucht adem halen

De derde set ging heel snel naar de Australiër met een 180’er in de eerste en derde leg, om te breken met een 114-finish. Ook de eerste leg van de vierde set ging naar The Original door vijf gemiste dubbels van Barney. Zo was de break alweer een feit, maar vergat Anderson zijn eigen leg uit te gooien in vijf beurten. Barney stapte in door de gemiste bulls-eye voor een 17-finish. De Nederlander zag daarna Anderson ook nog dubbel-17 missen voor de 154-finish en kwam toch op een 3-1-voorsprong in sets. De Australiër opende de vijfde set met een zwakke leg en werd door een 96-finish gelijk gebroken. Een 13-darter zorgde voor 2-0 en opnieuw een leg in vijf beurten maakte een einde aan de partij.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship