Connect with us

World Darts Championship

Barney weet Van der Voort langzaam te kraken

Raymond van Barneveld GSOD 2017 PDC Darts

Raymond van Barneveld heeft het Nederlandse onderonsje gewonnen van Vincent van der Voort. Op het PDC WK Darts 2018 had Barney de eerste sets veel moeite om de dubbels te vinden, maar was in de derde en vierde set 6 uit 6 op de dubbels. Daardoor was het gat gemaakt met uiteindelijk negen legs op rij en is Van Barneveld nog altijd ongeslagen op een televisietoernooi tegen Van der Voort

Scores van Barney tegen finishes van Fast Vinnie

Van Barneveld miste in de openingsleg twee pijlen voor de 12-darter en kreeg gelijk een 156-finish om zijn oren. Dat tikje leek even aan te komen, alleen Van der Voort gooide in zijn tweede leg scores van 60, 140, 29, 32 en 78. De scores van Barney deden dan ook geen pijn en een 180’er maakte het verschil. Fast Vinnie gooide te veel darts de 1 en 5 in, waardoor Van Barneveld vrij makkelijk de set alsnog kon pakken met 1-3. Daarna werkte hij zichzelf ook in de problemen door erg te modderen op de dubbels. Van der Voort stond bijna iedere leg op achterstand, maar pakte de legs toch bij elkaar. Hij opende de tweede leg met een bulls-eye 90-finish en gooide dezelfde finish ook in de vijfde leg voor de set.

Van Barneveld mist opeens geen dubbel meer

De gemiste dubbels begonnen Barney ook in de derde set problemen opleveren. Hij miste een volle beurt vanaf 32 en werd gebroken vanaf 74. De vijfvoudig wereldkampioen zette dat recht met een 161-finish, gecounterd door de tweede 180’er van Van der Voort. Die miste op zijn beurt bulls-eye vanaf 87 en de 71-finish bracht nu Van Barneveld op 1-2. Nu had hij drie legs op rij zijn eerste dart op een dubbel raak weten te gooien en dat zette hij voort met een 72-finish. Zijn eigen leg was geen probleem en met een 112-finish was de set binnen voor 1-3 in sets. Hij is nu 6 uit 6 op de dubbels sinds de start van de derde set. De vijfde set bracht een missertje op tops, maar daarna pakte hij wel zijn eigen leg. De break was er met zijn vijfde 180’er en daarna was het gedaan met opeens negen legs op rij.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship