Connect with us

World Matchplay

Barney werkt zich met nieuwe darts langs Anderson

Raymond van Barneveld heeft de tweede ronde van de World Matchplay Darts 2018 bereikt. De laatste jaren liep het spel van de Nederlander niet in Blackpool, ditmaal was hij solide met zijn nieuwe darts en sterk op de finishes. Kyle Anderson werd direct onder druk gezet en kon lange tijd gevaar stichten. In de tweede helft werd de marge steeds kleiner, maar vergat de Aussie door te drukken. In de tweede ronde wacht nu Gary Anderson.

Nieuwe darts met meer grip

Van Barneveld heeft dit toernooi een nieuwe lijn darts in zijn handen. Exact een jaar geleden stapte Barney over naar Target en waren er speciale pijlen voor hem gemaakt. Daar heeft hij een jaar mee gespeeld en nu heeft er finetuning plaatsgevonden. De grip was niet ideaal voor de Hagenaar en deze is nu verbeterd. Na zijn terugkomst van een lange trip door de Verenigde Staten is hij hiermee gaan trainen en speelt er in Blackpool voor het eerst mee.

Zes keer op een rij

Na twee eenzijdige legs wist Van Barneveld met een 76-finish te breken. Dubbel-11 voor de 124-finish wist Anderson niet te vinden en de Aussie kreeg direct een 180’er om zijn oren. Tops bracht Barney dan ook al naar 4-1. Met een tweede 76-finish zette de Nederlander door naar 6-1, om daarna toch even te te verslappen.

Toch nog flink spannend

Hij was in zijn eigen leg niet in zes beurten uit en Anderson gooide er een 89-finish achteraan (6-3). De derde 180’er gaf Van Barneveld toch weer lucht om de tweede pauze te bereiken met 7-3. Uit de onderbreking kwam Anderson toch weer sterk voor de dag en wist het gat te verkleinen tot 7-5. Een 180’er gaf de Nederlander weer enige lucht, om 130 op dubbel-8 te missen. Zo mocht The Original proberen nog dichterbij te komen, alleen viel dubbel-19 er niet in vanaf 118. De marge was weer drie legs, gevolgd door een 180’er van Anderson. De Aussie miste vier pijlen voor een nieuwe rebreak (9-5), om wel een 90-finish te gooien. Daarna klaarde Barney de klus op dubbel-10.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay