Connect with us

World Series of Darts

Barney wint vreemd duel van Anderson; Makkie voor MvG

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen staan zondag tegenover elkaar in de halve finale van de Brisbane Darts Masters. Op het laatste toernooi van de World Series van deze zomer won Barney na een 1-5-achterstand alsnog van Gary Anderson, Van Gerwen was snel klaar met Kyle Anderson.

Zes legs op een rij

Van Barneveld opende met een 161-finish, daarna was Anderson de baas. Hij vloog naar een 5-1-voorsprong en leek de partij in handen te hebben. Voor de onderbreking maakte Barney nog wel 5-2 en vervolgens draaide alles om. Anderson viel stil en de Nederlander begon juist te knallen met een kleine aanpassing aan zijn darts. In de achtste leg gooide hij zijn eerste 180’er en er zouden er in totaal nog zes volgen. Met een 64-finish, dubbel-16 en tops was het alweer 5-5. Een nieuwe break bleek geen probleem, gevolgd door weer een maximale score en een 68-finish. Anderson herpakte zich met een 12-darter, maar met twee 180’ers en een 111-finish was het alweer 6-8. Die marge gaf hij niet meer weg en maakte het af met de zevende 180’er en een 72-finish: 8-10.

Eenvoudig het verschil gemaakt

Van Gerwen wist tegen Kyle Anderson gelijk de druk op te voeren. De Aussie maakte kleine foutjes en het was daardoor met onder meer een 132-finish heel snel 5-0. Met twee 180’ers voor een 12-darter wist The Original eindelijk een leg te pakken en profiteerde op zijn beurt van kleine foutjes van de Nederlander voor 5-3. Met een 140-finish en een 180’er herpakte Van Gerwen het initiatief. Een volgende maximale score betekende al 8-3, om gemiste dubbels van Anderson keihard af te straffen met een 136-finish. Twee nieuwe missers van de Australiër vanaf 54 betekende 10-3.

Brisbane Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts