Connect with us

World Grand Prix

Barney zakt in een heel diep gat en vliegt eruit

Raymond van Barneveld is op verschrikkelijk pijnlijke wijze uitgeschakeld op de World Grand Prix. Waar het speelschema helemaal open lag wist de Nederlander zijn niveau niet te halen tegen John Henderson. De eerste set kreeg hij nog in zijn schoot geworpen, maar daarna zakte Barney erg ver weg en had hij ontzettend veel moeite met de openingsdubbels en waren de triples daarna niet constant. Eenmaal in het zicht van de haven waren de bibbers bij Highlander goed zichtbaar, alleen ook daarvan kon Van Barneveld niet meer profiteren. Daarmee is de kwartfinale met 1-3 het eindstation.

Zesde set op rij te pakken

Het was Henderson die de partij opende met een 160-score, maar de leg ging met een 98-finish naar Barney. De Schot brak wel gelijk terug met een 15-darter, om de derde leg cadeau te doen. Hij miste vier pijlen op de dubbels en Van Barneveld profiteerde. Nu opende hij zijn eigen leg ook sterk, waar Big John pas met zijn tiende pijl de openingsdubbel vond. Zo was de eerste set toch voor de Nederlander.

Gooit zichzelf in een heel diep dal

Terug op de onderbreking ging Barney een stuk minder spelen en wist Henderson dat wel af te straffen. Een 180’er in de eerste leg van de tweede set kwam te laat en dubbel-16 voor een 106-finish viel er niet in. Henderson gaf daarop de derde leg cadeau en dat deed Van Barneveld de vierde leg ook door pas met zijn achtste dart de leg te openen. In de derde set kwam voorzichtig het herstel en kwam de Nederlander ook een break voor. Die wist hij niet af te ronden, want Henderson dwong een vijfde leg af met een 76-finish. Van Barneveld kreeg toch de kans op de set, alleen dubbel-16 vloog er niet in voor de 70-finish. Henderson vond bulls-eye wel vanaf 88 en daarmee ook de set.

Mentaal geknakt

Dit leek Van Barneveld te knakken, want ook in de vierde set had hij ontzettend veel moeite om de openingsdubbel te missen. Henderson gooide stug door en brak via dubbel-10. De tweede leg opende Barney pas met zijn zevende pijl en kreeg toch nog een pijl voor de leg. Dubbel-12 voor de 141-finish viel alleen niet voor de hoofdschuddende Nederlander en opnieuw vond Highlander dubbel-10. Met pijn en moeite kwam Barney nog terug naar de vijfde leg, waarin hij ook nog eens mocht beginnen. Scorend ging het toch weer mis en Henderson pakte de zege via tops.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix