Connect with us

World Darts Championship

Barney zonder setverlies richting zware kluif met Anderson

Raymond van Barneveld GSOD 2017 PDC Darts

Raymond van Barneveld heeft dankzij een klinkende 3-0-zege op Richard North de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. Sinds 2013 heeft Barney daarmee inmiddels geen set meer verloren in de eerste ronde van het WK Darts. In de eerste set vloog Barney weg, om in de tweede te profiteren van slippertjes van de Engelsman. Daarna was het gedaan en in de tweede ronde mag de Nederlander aanleggen tegen Kyle Anderson.

Drie uit drie op de dubbels

Van Barneveld trof het niet met de loting. North mag dan een debutant zijn, buiten de top-32 was hij wel de speler die de meeste ponden wist te verzamelen op de Pro Tour. Het is dat Rob Cross zo’n waanzinnig goed jaar heeft gehad, anders was North de nieuwkomer van het jaar geworden. In de eerste leg gooide hij ook gelijk een 180’er, maar gaf Van Barneveld toch zes beurten de tijd om de leg te pakken. Daarna was hij in vijf beurten niet uit in zijn eigen leg, vooral omdat hij vanaf 167 in twee volle beurten nog geen pijl op de dubbel kreeg. Barney pakte de break met een 64-finish, gevolgd door een 180’er. Met een 81-finish voor de 12-darter was de set binnen met een gemiddelde van 107,36 per beurt.

North mist zijn kansen om het spannend te maken

In de tweede set pakte North de openingsleg, maar maakte in de derde leg toch de fout. Van Barneveld had met een 71-finish al gelijkgemaakt en zijn tweede 180’er en een 76-finish was het 2-1. Geïrriteerd smeet North er twee 180’ers in en kreeg dan ook een volle beurt vanaf 8 om terug te breken. De dubbel kon de Engelsman niet vinden en tops bracht de stand al naar 2-0 in sets. Ook in de derde set liet North de kansen liggen. Hij had de eerste leg al kunnen pakken en zag Van Barneveld in de vierde leg zijn eerste matchdarts missen. In de vijfde leg gooide de Nederlander drie 140-scores op rij en maakte het soepel af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship