Connect with us

World Grand Prix

Baxter brengt Taylor geen moment in moeilijkheden

Phil Taylor heeft dit jaar geen misstap gemaakt in de eerste ronde van de World Grand Prix. The Power werd vorig jaar in Dublin hard onderuit gehaald door Adrian Gray, maar de tijden zijn veranderd. Ondanks een twijfelend begin denderde Taylor overtuigend over Ronnie Baxter heen en won met 2-0. Hij staat daardoor in de tweede ronde tegenover John MaGowan of Colin Osborne.

Op voorhand werd er veel verwacht van het eerste ronde duel. Baxter is de laatste maanden in goede vorm en noteerde uitstekende resultaten op de vloertoernooien. Tegen Taylor pakte hij dan ook de tweede leg om mee te gaan met de nummer één van de Order of Merit. Daarna kon hij simpelweg scorend niet mee. Taylor noteerde een gemiddelde van 96,72 per beurt, tot dusver het beste gemiddelde op dit dubbel-in dubbel-out toernooi.

De vierde leg was The Power zes perfecte darts op weg naar een negendarter, maar miste triple-20. Hij wist daarna wel de eerste set binnen te halen, alleen begon de Engelsman daarna te knoeien op zijn dubbels. Het gaf Baxter de kans om de openingsleg van het tweede bedrijf binnen te halen. Het bleek de enige. Een veertiendarter bracht de stand weer in evenwicht en via dubbel-16 pakte hij een 2-0-zege.

Delen:

Meer over World Grand Prix