Connect with us

Pro Tour

BBC nomineert Van Gerwen voor Buitenlandse Sportpersoonlijkheid 2017

Michael van Gerwen maakt kans op een zeer prestigieuze prijs. De Nederlandse wereldkampioen darts is door de BBC genomineerd in de categorie Buitenlandse Sportpersoonlijkheid 2017. Dit is vooral opmerkelijk, omdat de Brabander in Nederland wordt genegeerd. Hij kan zelfs door de regelgeving van de NOC*NSF niet worden genomineerd tot Sportman van het Jaar.

Stevige concurrentie

Van Gerwen is door de BBC opgenomen in een shortlist van zes kandidaten. De concurrentie daarbij is wel hevig voor Mighty Mike. Roger Federer lijkt op voorhand de grote favoriet. De Zwitser is dit jaar weer volledig opgebloeid en won zowel de Australian Open als Wimbledon. Daarnaast is Tom Brady, quarterback van de Super Bowl-kampioen New England Patriots, ook opgenomen. De andere kandidaten zijn Katie Ledecky, Tatyana McFadden en Sally Pearson.

Grootste bijdrage aan de sport

De prijs wordt uitgereikt aan de niet-Britse sporter die in dit jaar de grootste bijdrage voor de sport heeft gehad. Britten kunnen via hun BBC-account stemmen en op 17 december zal vervolgens de winnaar bekend worden gemaakt.

Delen:

Meer over Pro Tour