Connect with us

Grand Slam of Darts

BDO maakt 8 afgevaardigden voor Grand Slam bekend; Ashton woedend

De BDO heeft de acht namen bekendgemaakt die komende maand mee zullen doen aan de Grand Slam of Darts. De PDC geeft jaarlijks acht wildcards aan de BDO voor dit toernooi in Wolverhampton, waar de twee bonden de strijd met elkaar aangaan. Er doet één Nederlander mee vanuit de BDO: Wesley Harms. Tegelijkertijd is er woede over de acht namen, met name bij Lisa Ashton.

Veenstra heeft pech

De BDO nodigt de drie winnaars van de grote toernooien, plus de finalist van Lakeside. Daarnaast worden de hoogst genoteerde spelers op de BDO ranking uitgenodigd. Afgelopen weekend was er een grote verrassing, want Adam Smith-Neale won volkomen uit het niets de World Masters. Het zorgde ervoor dat de Engelsman en niet Michel Veenstra naar Wolverhampton zal afreizen. Smith-Neale wordt vergezeld door Glen Durrant, Mark McGeeney, Jim Williams, Wesley Harms, Michael Unterbuchner, Scott Mitchell en Gary Robson.

Woede bij Ashton

De uitnodigingen van de BDO vallen niet bij iedereen in goede aarde, met name Lisa Ashton heeft direct haar woede geuit. De winnares van Lakeside vindt het onbegrijpelijk dat de dames opnieuw zijn genegeerd, terwijl de PDC juist dit jaar voor het eerst twee dames zal laten meedoen op het PDC WK. “De BDO-keuzeheren hebben er nog altijd geen vertrouwen in om een dame in de Grand Slam te zetten en damesdarts daarmee te promoten. Jullie moeten je hoofd laten hangen van schaamte, want jullie zijn er juist voor om de sport vooruit te helpen.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts