Connect with us

Grand Slam of Darts

BDO maakt opvallende Grand Slam-deelnemerslijst bekend met Durrant

Glen Durrant zal op de Grand Slam of Darts in actie komen, maar wel als een ‘BDO-speler’. Hij is één van de acht spelers die is gekozen door de BDO om deel te nemen aan het toernooi in Wolverhampton. De Nederlanders Wesley Harms en Richard Veenstra hebben een uitnodiging gehad, net zoals de twee beste dames van de wereld: Lisa Ashton en Mikuru Suzuki.

Durrant in opmerkelijke positie

Durrant won de afgelopen jaren Lakeside en via die route maakt hij aanspraak op een ticket voor de Grand Slam of Darts. Spelers die echter van de BDO naar de PDC overstapten, werden de afgelopen jaren door de BDO vervolgens niet meer afgevaardigd. Voor Duzza wordt nu een uitzondering gemaakt, al is dit voor hem wel deels nadelig. Hij zal namelijk als een BDO-speler wordt aangemerkt in het toernooi en daardoor zal het prijzengeld dat hij zal verdienen niet meetellen voor de PDC Order of Merit.

Twee dames

Het afgelopen jaar werden er voor het eerst twee dames uitgenodigd voor het PDC WK en dat krijgt nu een vervolg op de Grand Slam of Darts. In het verleden waren er al wel eens dames aanwezig op de Grand Slam, maar toen was het niveauverschil nog vrij groot. Met name door de opmars van de Japanse Suzuki lijkt dat verleden tijd te zijn. Op de Asian Tour heeft ze al goede dingen laten zien, net zoals ze indruk maakte op Lakeside. Ashton liet zich in december ook goed zien op het PDC WK en krijgt nu een herkansing

Twee Nederlanders

Met Harms en Veenstra staan er twee extra Nederlanders op de Grand Slam of Darts. Voor Harms is het een rentree naar Wolverhampton, waar hij de afgelopen jaren al goede dingen heeft laten zien. Veenstra mag debuteren. De overige plaatsen zijn voor Jim Williams, Dave Parletti en Wayne Warren. De afgelopen periode werd er gesproken over een mogelijke deelname voor Leighton Bennett. De 13-jarige won het jeugdtoernooi van Lakeside en heeft veel indruk gemaakt met zijn spel. Voor hem komt de Grand Slam echter nog te vroeg.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts