Connect with us

Grand Slam of Darts

BDO-qualifiers voor Grand Slam bekend op World Master na

Zeven van de acht spelers van de BDO die deel zullen nemen aan de Grand Slam of Darts zijn bekend. Daarbij komt de winnaar van de World Masters óf de nummer acht van de wereldranglijst. Hierdoor zullen er één of twee Nederlanders naar Wolverhampton komen.

Harms opnieuw van de partij

Zowel Lakeside als de World Trophy is gewonnen door Glen Durrant. Hierdoor zijn er zes plaatsen te vergeven via de wereldranglijst van de BDO. Deze worden ingenomen door Mark McGeeney, Jim Williams, Wesley Harms, Scott Mitchell, Michael Unterbuchner en de opgeleefde Gary Robson. Voor Harms is het niet zijn eerste deelname. In 2012 haalde hij al eens de tweede ronde, de twee jaar daarna hield het op in de groepsfase.

Veenstra op de wip

Afgelopen weekend werden de laatste toernooien gehouden van dit seizoen en slaagde Richard Veenstra erin om twee keer te winnen. Het bracht hem naar de achtste plaats op de ranglijst, waardoor hij nu moet afwachten. De winnaar van de World Masters zal het laatste ticket krijgen. Mocht dit echter één van de spelers uit de top-7 van de wereld zijn – of Veenstra zelf uiteraard – dan zal Flyers ook naar Wolverhampton mogen afreizen. Voor hem wordt het dan wel het debuut op de Grand Slam of Darts.

Pas drie Nederlanders zeker

Harms voegt zich bij Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Dit tweetal is via de PDC al zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts. De komende weken kunnen andere oranjeklanten zich nog plaatsen door de finale te halen van de World Grand Prix, European Championship of World Series Finale. Ook de winst van de laatste European Tour zou recht kunnen geven op deelname. Jeffrey de Zwaan won dit seizoen een Players Championship. Mochten alle bovengenoemde plaatsen worden bezet door spelers die al geplaatst zijn voor de Grand Slam, dan zou dit voor hem ook genoeg zijn voor plaatsing. Zo niet moet De Zwaan net zoals alle andere spelers naar de PDC Qualifier, waar nog acht tickets te verdienen zijn.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts