Connect with us

World Darts Championship

Bedwinger Van Barneveld gaat er keihard vanaf

Darius Labanauskas heeft geen tweede stunt kunnen realiseren op het PDC World Darts Championship 2019. De debutant uit Litouwen won in de tweede ronde van Raymond van Barneveld, maar ging er genadeloos hard vanaf tegen Adrian Lewis. Jackpot speelde helemaal niet sterk, maar het was meer dan genoeg om Lucky D met 4-0 naar huis te sturen. En dat terwijl Labanauskas een hoger gemiddelde gooide dan tegen Barney, ondanks 3 uit 18 op de dubbels. Lewis speelt in de vierde ronde tegen Michael van Gerwen.

Scorend een gapend gat en geen dubbel te vinden

Lewis opende solide met een 14-darter en gelijk een 12-darter voor de break. In de derde leg kreeg Labanauskas voor het eerst pijlen voor de leg. Vier missers zorgden ervoor dat Lewis na negentien pijlen toch op 1-0 in sets kwam. In de tweede set kwamen er nieuwe missers, die werden afgestraft door Lewis met een 87-finish. Jackpot kreeg zes beurten de tijd voor zijn eigen leg, waarop dubbel-4 er eindelijk invloog voor Lucky D. Met een 65-finish was het daarop al 2-0 in sets.

Eenvoudig uitgespeeld door Jackpot

In de derde set miste Labanauskas maar weer gelijk twee pijlen op tops en was het Lewis die daardoor een zesde beurt kreeg om zijn eigen leg te pakken. Het werd 1-1, voor Lewis toch een tussensprint plaatste. Met een 15-darter was zijn eigen leg weg, om te breken met een 180’er voor de 12-darter. Opvallend was dat Labanauskas ondanks 2 uit 16 op de dubbels inmiddels een hoger gemiddelde had dan in het duel met Van Barneveld. Het bracht hem zijn eigen leg in de vierde set, gevolgd door vijf perfecte pijlen van Jackpot (1-1). Eén misser op dubbel-9 van Labanauskas gaf Lewis de kans op de nieuwe break, waarop hij het afmaakte met twee 180’ers voor de 12-darter.

Delen:

Meer over World Darts Championship