Connect with us

UK Open

Bekende namen via Amateur Qualifiers naar UK Open

De vier Speedy Qualifiers voor de UK Open hebben veel bekende namen opgeleverd. Zoals ieder jaar worden er door Groot-Brittannië een aantal toernooien georganiseerd. Via deze route kunnen amateurdarters zich plaatsen voor de FA Cup of Darts. Steeds meer BDO-spelers maken echter ook gebruik van deze route, zoals ook dit jaar.

The Thorn

In de afgelopen jaren wisten onder meer Robert Thornton en Scott Waites zich al via de toenmalige Pub Qualifiers te kwalificeren. The Thorn besloot daarna ook maar gelijk over te stappen naar de PDC, waar hij zich inmiddels heeft opgewerkt naar de Premier League Darts. Waites bleef de BDO/WDF trouw en won afgelopen winter voor het eerst Lakeside.

Stephen Bunting

In de nieuwe opzet van de Amateur Qualifiers mogen alle deelnemers vijftien pijlen gooien. Hun totaalscore wordt dan opgeteld. De zestien darters met de hoogste score spelen vervolgens in een best-of-3 legs partij om één van de acht tickets voor de UK Open. Te samen op de vier avonden was Stephen Bunting de darter die de hoogste score wist te gooien. Hij kwam tot liefst 660 punten, gemiddeld 44 per pijl. De huidige Winmau World Master plaatste zich dan ook overtuigend voor de UK Open, waar hij vorig jaar ook al van de partij was. Bunting verloor toen in een beslissende leg van James Wade.

Stone, Langendorf en Green

In Schotland slaagden Gus Santana, Andy Murray, Gary Stone en Andy Boulton erin om een plaats te veroveren. Stone won vorig jaar de WDF Europe Cup en stond op Lakeside. Bunting pakte zijn ticket in Manchester, en dat deden ook Tony Martin en Paul Whitworth. In Wolverhampton was het raak voor Robbie Green. Kong stond in 2006 al in de kwartfinale van de UK Open, maar na een positieve dopingtest vertrok hij bij de PDC. In januari liet hij weer van zich horen door de kwartfinale van Lakeside te bereiken en zal n ook weer van de partij zijn op de UK Open. Het laatste toernooi leverde een zeer verrassende naam op. De Oostenrijker Maik Langendorf had de reis gemaakt en sloeg gelijk toe. Hij stond in februari nog op de PDC World Cup en gaat nu naar de UK Open. dat is niet het geval voor Lakeside-deelnemer Steve Douglas. Hij verloor in de play-offs van Darrel Townsend. Ook Alan Casey green net mis.

Delen:

Meer over UK Open