Connect with us

European Tour

Belangrijke zeges Dekker, Wattimena en Van der Voort in Mannheim

Vincent van der Voort World Granx Prix 2015 2

Drie van de vijf Nederlanders die in actie kwamen tijdens de eerste ronde van de European Tour in Mannheim hebben de volgende ronde weten te bereiken. Jan Dekker, Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort mogen zaterdag terugkomen, net zoals de automatisch voor de tweede doorgang geplaatste Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen. Voor Michael Plooy en Dirk van Duijvenbode viel het doek.

Zeges met perspectief

Voor zowel Dekker, Wattimena als Van der Voort staat er de komende weken nog veel op het spel, want ze kunnen zich bij goede prestaties op de European Tour en de resterende Players Championships plaatsen voor diverse televisietoernooien. Dekker had moeite om zijn worp soepel tegen houden tegen Michael Mansell, maar wist uiteindelijk wel met sterk spel op de dubbels de zege te pakken (6-3). Wattimena rekende af met landgenoot Michael Plooy (6-4) en speelt zaterdag tegen Ian White. Dekker treft Rob Cross, terwijl Van der Voort moet aanleggen tegen Mervyn King. Fast Vinnie bereikte de tweede ronde door Andrew Gilding te verslaan. Scorend was het spel van de Nederlander in orde, maar de dubbels waren moeizaam (6 uit 23). Gilding deed het alleen nog ene stuk minder (2 uit 11), waardoor het 6-2 werd.

Hoogste gemiddelde levert niets op

Het hoogste gemiddelde van de Nederlanders werd genoteerd door Van Duijvenbode, alleen hij schoot daar weinig mee om. Met uitstekend spel kwam hij op een 4-3-voorsprong tegen Kyle Anderson, maar miste in de negende leg één pijl voor een 118-finish. Anderson strafte het gelijk af met een 64-finish en hield zijn eigen leg in veertien darts door een 94-finish. Zo verloor Van Duijvenbode met 4-6 ondanks een gemiddelde van 100,85. Zaterdag stroomt Van Gerwen het toernooi binnen en start tegen Richard North, Klaasen ontmoet Jamie Bain en Van de Pas opent tegen Jamie Caven.

European Tour 10 Mannheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour