Connect with us

World Cup of Darts

Belgen ondanks record moeizaam door; Wales snel klaar

België en Wales strijden vanavond om één plaats in de finale van de PDC World Cup of Darts. De Belgen hadden de nodige moeite met Singapore, terwijl Rusland slechts één leg wist af te pakken van Wales.

Record en toch op nippertje door

Kim Huybrechts ging tegen Paul Lim waanzinnig van start met twee 180’ers in de openingsleg en knalde er nog een 12-darter achteraan. Even leek hij weg te zakken, maar vanaf de vierde leg ging de turbo er weer vol op. Hij sloot af met een gemiddelde van 121,97 per beurt en kwam daardoor heel dichtbij het wereldrecord van Michael van Gerwen (123,4). Daarnaast wist hij het Belgische record dat Ronny Huybrechts zaterdag pakte met 115,62 gelijk volledig te verpulveren. Ronny speelde vandaag veel minder en stond na drie legs pas op een gemiddelde van 73 per beurt. Harith Lim profiteerde dan ook en brak voor 2-1. Het werd ook 3-1, waarop Huybrechts bulls-eye miste om een zevende leg af te dwingen. Daardoor werd het 4-2 en kwam er een koppelpartij. Daarin werd het 0-1, maar miste Paul Lim in de derde leg een pijl op dubbel-16. Kim Huybrechts zorgde voor de break (3-1) en in de zesde leg stonden de Belgen na negen pijlen al op 49. Daardoor was het gedaan.

Vluggertje voor Wales

Gerwyn Prince bracht Wales met moeite op voorsprong. Tegen Aleksandr Oreshkin ging hij mee in het trage en moeizame spel van de Rus, maar wist in de vierde leg wel toe te slaan met een 86-finish. Die break verzilverde hij direct voor de 1-4-zege. Het was aan Mark Webster om de klus voor Wales dan ook af te maken en hij begon uitstekend met een 63-finish voor de break. Boris Koltsov kwam er met name scorend niet aan te pas en keek dan ook toe hij Webby er vanaf 83 ook 0-2 van maakte. Koltsov miste één dart voor een 70-finish en zo was het fluitend 0-4 voor Webster.

PDC World Cup of Darts 2017: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over World Cup of Darts