Connect with us

World Darts Championship

Big John vloert Gurney op PDC WK Darts op fascinerende wijze

John Henderson PDC WK Darts 2018

Daryl Gurney is uitgeschakeld op het PDC World Darts Championship 2018. De nummer vier van de wereld verloor van John Henderson. Twee keer één pijl missen op tops kostte Gurney de eerste twee sets, om dankzij een cadeautje van Henderson terug te komen in de partij. Het werd 2-2, voor Gurney het toch weer liet lopen. Dubbel-5 en vanaf 86 werd er gemist, waarop Henderson keihard instapte. De Schot mag daardoor in de derde ronde aantreden tegen Rob Cross.

Twee keer tops gemist door Superchin

Gurney was uitmuntend in zijn eerste ronde tegen Ronny Huybrechts en wist in iedere cruciale leg gas te geven. Tegen Henderson kwam de nummer vier van de wereld direct op een 2-0-voorsprong, maar liet het aankomen op de vijfde leg. Daarin counterde hij de score van 60 met een 180’er. Hij miste alleen één pijl op tops voor de 82-finish en kwam op een set achterstand. De tweede set had hetzelfde verloop. Gurney kwam met finishes van 120 en 76 op een 2-1-voorsprong, waarna er toch een vijfde leg volgde. Superchin kreeg zes beurten de tijd, miste tops voor een 116-finish en werd op 0-2 gegooid door de 100-finish van Big John.

Cruciale derde leg

In de derde leg ging voor de derde keer de eerste leg naar Gurney. Hij brak met een 11-darter, alleen werd net zo snel weer teruggebroken. Door een 180’er leek Henderson al op één leg van een 0-3-voorsprong te komen. Hij miste alleen vijf pijlen op de dubbels en werd daardoor gebroken door een 76-finish. Gurney pakte de set vanaf 65 en maakte heel snel gelijk in sets: 2-2.

Big John doet het

De Noord-Ier leek het momentum te pakken en kreeg in de derde leg van de vijfde set. Dubbel-5 kon hij alleen niet vinden voor de 130-finish en in de herkansing. In zijn eigen leg miste hij ook nog eens twee pijlen vanaf 86 en kwam daardoor toch weer op achterstand. De vorm ontbrak om toch terug te kunnen komen en Henderson speelde ook een ijzersterke zesde set. Hij brak in de derde leg op dubbel-12 en maakte het in zijn eigen leg af na weer een gemiste dubbel van Gurney af.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship