Connect with us

World Darts Championship

Bizarre bonus als iemand twee negendarters gooit op PDC WK Darts

Michael van Gerwen World Series Finals 2019

Er is flink wat extra geld te verdienen in Alexandra Palace dit jaar. De PDC heeft namelijk bekendgemaakt dat wanneer een speler op het PDC World Darts Championship 2020 erin slaagt om twee negendarters te gooien, hij of zij naar huis gaat met een bonus van 100.000 pond!

Recordaantal perfecte legs in 2019

Op televisie is het dan vrij rustig geweest als het gaat om negendarters. Alleen Michael van Gerwen presteerde het om een perfecte leg af te leveren, dat deed hij tijdens de Players Championship Finals in Minehead. Op het PDC-circuit was het wel schering en inslag met de negendarters. Er zijn er liefst 47 gegooid.

Negen negendarters in Alexandra Palace

Tot dusver zijn er negen negendarters gegooid in Alexandra Palace tijdens het wereldkampioenschap darts van de PDC. Raymond van Barneveld wist het bal te openen met zelfs twee stuks en ook Adrian Lewis (onder andere tegen Barney) gooide er ook twee. De andere perfecte legs waren van Gary Anderson, Kyle Anderson, Michael van Gerwen, Dean Winstanley en Terry Jenkins.

Mighty Mike krijgt zijn zin

Nadat Van Gerwen de negendarter had gegooid op de Players Championship Finals klaagde hij vorige maand. Er bleek namelijk geen prijzengeld op te staan. “Ik zou met mijn negende pijl voor de single-8 moeten gaan”, zei hij toen glimlachend. Met de bonus heeft hij nu zijn zin gekregen. Want op het WK is het dus de moeite om een poging te wagen om twee negendarters te gooien. Dan gaat hij namelijk naar huis met een geldbonus van 100.000 pond.

Delen:

Meer over World Darts Championship