Connect with us

Premier League Darts

BIZARRE PREMIER LEAGUE-TITEL VAN GERWEN NA GEMISTE MATCHDARTS WRIGHT

Michael van Gerwen heeft een bizarre titel bijgeschreven in de Premier League Darts. In de openingsfase miste Van Gerwen vijf pijlen op de dubbels in twee legs tijd en denderde Peter Wright naar 0-3, 1-5 en 2-7. Vanaf dat moment zette de Nederlander de turbo volledig aan en kwam terug tot 8-8. Op dat moment herpakte Wright zich met een 84-finish en dat leek heel cruciaal te zijn. De Schot miste zes matchdarts en Van Gerwen denderde naar de zege.

Vijf dure missers

Wright opende de finale sterk en kreeg de kans om te breken vanaf 95. Dat lukte niet op dubbel-16 voor de 12-darter, alleen miste Van Gerwen een volle beurt op dubbel-18. Met een 62-finish was het daarop al 0-3 voor Wright, waarop Mighty Mike na zijn eerste 180’er ook zijn eerste leg pakte. Hij liet de kans liggen om terug te breken vanaf 92 en miste in zijn eigen leg twee pijl voor de 86-finish. Zo maakte Wright er via dubbel-7 liefst 1-5 van. De Schot miste een pijl om zelfs 1-6 te maken, waardoor Van Gerwen met een 80-finish terug kon breken. De Nederlander drukte alleen niet door, want door een 11-darter was het toch weer 2-6.

Turbo gaat volledig aan

Het werd ook nog 2-7, voor Van Gerwen de pauze nog wist te bereiken met een derde leg achter zijn naam. Daardoor kon hij na de onderbreking proberen de druk op te voeren en wist gelijk een break terug te pakken. Met een 86-finish was de 11-darter binnen voor 5-7. Hij kreeg ook de kans om de nieuwe break, want Wright was opnieuw niet in vijf beurten uit. Ditmaal viel de finish alleen niet vanaf 104 (5-8), gevolgd door de vierde 180’er. Zo werd het dan ook 6-8, om er twee maximale scores in de vijftiende leg uit te gooien. Daarmee speelde hij Wright helemaal stuk. De rebreak was een feit en met een 11-darter voor een 94-finish was het 8-8.

Zes gemiste matchdarts

Van Gerwen opende de zeventiende leg met alweer 180’er nummer acht, voor de Schot ook nog een maximale score eruit perste. Zo kreeg hij de kans om in de partij te blijven hangen en gooide een zeer knappe 84-finish. Scorend liep Van Gerwen toch weer weg in zijn eigen leg en maakte er via dubbel-10 9-9 van. Het gemiddelde had hij sinds de pauze inmiddels opgeschroefd van 99 naar 106 per beurt. Pardoes vielen de triples niet en daardoor mocht Wright rustig toewerken naar matchpoint. Met een 96-finish was het 9-10 en stond hij na negen pijlen klaar op 32. De winst leek binnen, maar miste liefst zes pijlen voor de titel. Daarna opende Wright met 60 en beukte Van Gerwen er een 180’er uit en een 88-finish.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts