Connect with us

World Series of Darts

Bizarre stunt bezorgt Taylor allereerste nederlaag Down Under

Phil Taylor is zijn ongeslagen status in Australië kwijt. Down Under wist The Power de afgelopen jaren alle toernooien op de World Series of Darts te winnen, maar daar kwam op bizarre wijze verandering in. Taylor gooide namelijk 111,65 per beurt in zijn eerste rondepartij van de Perth Darts Masters. Toch werd hij verslagen door Corey Cadby.

Alles afgestraft en dartswissel van Wright

De jonge Australiër wint in eigen land al veel op de Australische Tour en zal in december vermoedelijk zijn opwachting mogen maken op het wereldkampioenschap. Nu heeft hij alvast laten zien tot heel veel in staat te zijn. Met een 180’er en een 100-finish kwam hij op voorsprong, om er in de derde leg ook een 110-finish achteraan te gooien. Cadby hield ondanks de grote druk van Taylor zijn eigen legs en sloeg in de zesde leg toe met een 122-finish. The Power kon bulls-eye niet vinden voor de rebreak en werd in de achtste leg op een harde 2-6-nederlaag gepresenteerd. Cadby gooide zelf 103,58 per beurt en mag in de kwartfinale aantreden tegen Peter Wright. Snakebite was totaal niet scherp en wisselde halverwege zelfs van setje darts. Het bracht hem uiteindelijk de moeizame 6-4-zege op Adam Rowe.

MvG en RvB lossen lastige loting overtuigend op

Michael van Gerwen werkte eveneens een moeizaam duel af. Hij wist Kyle Anderson pas in de vijfde leg te breken en kwam op 5-2. Afmaken lukte nog niet, want Anderson kwam terug tot 5-4. In de tiende leg klaarde Van Gerwen de klus met 6-4, toch was hij allerminst tevreden met een gemiddelde van 94 per beurt. Raymond van Barneveld had het niet getroffen met Simon Whitlock, The Wizard worstelt alleen nog altijd met zijn vorm. Ook nu kwam hij uit op een dubbelpercentage van slechts elf procent, waardoor hij Barney de kans gaf om toe te slaan. Dat deed de Nederlander dan ook met een break in de vijfde leg en een 81-finish voor 4-2. Dubbel-5 en dubbel-7 brachten Van Barneveld daarop de 6-2-zege. In de kwartfinale wacht Adrian Lewis, waar Van Gerwen op James Wade stuit.

Perth Darts Masters 2016: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts