Connect with us

World Cup of Darts

Brazilië en Letland debuteren op PDC World Cup of Darts

De PDC World Cup of Darts krijgt dit jaar twee debutanten. Brazilië en Letland zijn toegevoegd aan het deelnemersveld, die van 1 tot en met 4 juni zullen strijden in het Duitse Frankfurt. Ze nemen de plaatsen in van Noorwegen en verrassend genoeg de Filipijnen.

Diogo Portelo

De uitnodiging voor Brazilië is te danken aan Diogo Portelo. De Braziliaan debuteerde afgelopen maand al op de European Tour en won gelijk zijn eerste wedstrijd met uitstekend spel. Portelo heeft in eigen land altijd al gedart en is sinds kort verhuisd naar Londen. Een tourkaart behaalde hij in januari nog niet, maar via de Challenge Tour wil hij zich in de komende jaren gaan opwerken. Hij is de eerste Zuid-Amerikaan bij de PDC. Madars Razma uit Letland maakte afgelopen winter de overstap van de BDO naar de PDC en pakte een tourkaart. Hij zal op de World Cup samen met Nauris Gleglu gaan spelen. Wie de partner wordt van Portelo is nog niet bekend.

The Power nog onzeker

Titelverdediger is Engeland, want Phil Taylor en Adrian Lewis wonnen afgelopen jaar de World Cup. Of dit duo ook dit jaar samen zal spelen is nog de vraag. In principe worden de twee hoogst geplaatste spelers van ieder land uitgenodigd, wat zou betekenen dat Lewis een duo gaat vormen met James Wade. Het is de afgelopen jaren echter voorgekomen dat spelers niet in actie kwamen. Zo liet Jelle Klaasen vorig jaar verstek gaan, net zoals Peter Wright. Namens Nederland zullen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie komen.

Deelnemers PDC World Cup of Darts 2017: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Tsjechië, Denemarken, Engeland, Finland, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongkong, Hongarije, Italië, Japan, Letland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noord-Ierland, Polen, Ierland, Rusland, Schotland, Singapore, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Thailand, Verenigde Staten, Wales.

Delen:

Meer over World Cup of Darts