Connect with us

Pro Tour

BREAKING: BDO heft alle restricties voor PDC-spelers op

PDC WK Darts Alexandra Palace 2017

Het nieuwe bestuur van de BDO heeft voor een grote ommezwaai gezorgd in de langlopende strijd met de PDC. Sinds de afsplitsing begin jaren’90 werden PDC-spelers geweerd en was er een duidelijke splitsing. De BDO laat de historische restricties nu vallen.

Positieve veranderingen

Vorige week werd er een nieuw bestuur gekozen en werd Derek Jacklin de nieuwe voorzitter van de BDO. Als eerste stap voerde Jacklin met het bestuur overleg over het huidige systeem en positieve veranderingen binnen de organisaties. Daarbij zullen spelers niet langer worden gestraft en buitengesloten zodra ze deel hebben genomen aan een toernooi van de PDC.

Geen sancties meer bij deelname Q-School

Ondanks dat de harde randjes tussen de BDO en de PDC er al enige tijd vanaf zijn, waren er nog altijd strenge regels. Wie deelnam aan de PDC Q-School, was vervolgens niet meer welkom op de BDO-toernooien. Dat was ook het geval voor de spelers die de halve finale van Lakeside haalden. Zij waren contractueel gebonden om bij de BDO te blijven. De nieuwe reglementen zijn per 1 oktober van kracht.

Weg open voor dames richting PDC WK

De koerswijziging zorgt er ook voor dat alle dames mee kunnen doen aan de kwalificatietoernooien voor het PDC World Darts Championship. Veel dames hadden al laten weten deel te gaan nemen aan de qualifiers. Onder de oude regels zouden ze vervolgens niet naar Lakeside mogen afreizen, maar deze drempel is dus nu verdwenen.

Delen:

Meer over Pro Tour