Connect with us

Pro Tour

Brown maakt grote belofte waar met eerste ProTour-titel

Keegan Brown heeft zijn allereerste PDC-titel te pakken. De huidige wereldkampioen bij de jeugd wist het afgelopen jaar al een aantal keer zeer opvallende resultaten te boeken bij de grote mannen. Op de vloertoernooien wilde het nog lang niet altijd lukken, maar in Coventry was het nu raak. Met een gemiddelde van 111,72 per beurt won hij in de finale met 6-3 van Adrian Lewis.

Stevige opmars

Brown won een jaar geleden de titel bij de jeugd door Rowby-John Rodriguez in de finale te verslaan. Vervolgens liet hij zich echt zien op de Grand Slam of Darts. Door zeges op Adrian Lewis en Raymond van Barenveld kwam de jongeling tot de kwartfinale. Daarin gaf hij een ruime voorsprong uit handen tegen Dave Chisnall. Ook op het wereldkampioenschap liet zich zien, waarna hij er niet in slaagde om op de ProTour gelijk door te drukken. In Coventry kwam dat moment alsnog door zeges op Alan Norris (6-4), Jamie Lewis (6-2), Ricky Evans (6-1), Dirk van Duijvenbode (6-3), Peter Wright (6-4) en John Henderson (6-4). In de finale ging het tot 2-2 gelijkop, daarna moest Lewis loslaten. Met een 13-darter kwam Brown op 2-3, gevolgd door weer een maximale score en dubbel-5. Lewis brak wel terug tot 3-5, maar daarna maakte Brown het af met een 13-darter en scores van 140, 180 en 145.

Vier in vierde ronde

Van de Nederlandse brigade ontbraken Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Hun plaatsen werd overtuigend overgenomen door met name Jermaine Wattimena, Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Benito van de Pas. Ze haalden allemaal de vierde ronde en pakten daardoor 1.500 pond mee voor de diverse rankings. Vincent van der Voort verloor in de derde ronde, net zoals Jelle Klaasen. Daarmee sloten ze allebei een teleurstellend weekend af. Van der Voort verloor overigens van Gerwyn Price, de Welshman schopte het opnieuw tot de halve finale. Jeffrey de Graaf pakte nog 250 pond mee door ronde twee te bereiken.

 

Delen:

Meer over Pro Tour