Connect with us

World Darts Championship

Brown worstelt zich in duel der verrassingen verder

Keegan Brown heeft de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. De jonge Engelsman was veel te sterk voor Zoran Lerchbacher, maar vergat dat om te zetten in overtuigende cijfers. Uiteindelijk won hij wel met 4-2 en mag in de derde ronde na de kerstdagen aantreden tegen Phil Taylor of Justin Pipe.

Gespannen start

Brown zorgde voor een verrassing door in de eerste ronde James Wade te verslaan, terwijl Lerchbacher veel geluk had. De Oostenrijker kwam op een 0-2-achterstand tegen Mervyn King, alleen toen begaf de rug van de Engelsman het. Zo hebben beide darters een grote kans om opeens de derde ronde te bereiken. De eerste set was dan ook erg zenuwachtig, met name van Brown. De legs die hij wel normaal gooide gingen eenvoudig naar The Needle. In de eerste en vierde leg gaf hij echter veel kansen weg. Lerchbacher profiteerde alleen de eerste keer en Brown won eenvoudig de set.

Vier keer een vijfde leg

Het kwam vervolgens aan op de vijfde legs. Lerchbacher maakte gelijk met een 180’er en een 80-finish en mocht in de derde set de beslissende leg openen. Nu gooide Brown een 180’er en de 82-finish. Opnieuw vergat de Engelsman door te drukken en kwam Lerchbacher terug door finishes van 78 en 76 (2-2). De vijfde set liep opnieuw naar een vijfde leg en daarin speelde Brown een keurige 13-darter. Hij zag Lerchbacher aan het begin van de zesde set vier pijlen missen op de dubbels en klaarde de klus. Met een 78-finish was de break een feit, om vanaf 2-0 toch weer de marge weg te geven. De vijfde leg mocht Lerchbacher openen, om niet in vijf beurten uit te zijn. Tops viel niet voor de 80-finish en met een 108-finish klaarde Brown nu echt het karwei.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship