Connect with us

World Darts Championship

Brullende Wade ontsnapt tegen Japanse sensatie

James Wade heeft met pijn en moeite de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. Seigo Asada was eigenlijk de gehele partij de betere speler, maar hij kon het niet afmaken. Wade probeerde ondertussen van alles en brulde zelfs één keer vol in het gezicht van de Japanner. In de vijfde set wist Wade de zege uiteindelijk te pakken dankzij drie sublieme finishes.

Asada mist één dart voor ultieme marge

Asada zorgde in de eerste ronde al voor een verrassing door Krzysztof Ratajski te verslaan. Nu was hij vanaf de opening gelijk messcherp. Met een 180’er was het 1-1, gevolgd door een maximale score en een 130-finish. Wade gooide zelf een maximale score, alleen breken kon hij niet. Ook in de tweede set ging de Japanner stoïcijns door met finishes van 104 en 64. In de vierde leg miste Ninja één pijl voor de set en zag Wade in de vijfde leg breken om terug te komen tot 1-1.

‘De brul’

Het meest opmerkelijke moment kwam na deze set. Wade vierde setwinst eerst met het publiek, om daarna vanuit het niets keihard in het gezicht van Asada te gaan brullen. Het deed denken aan het gedrag van Gerwyn Price van de afgelopen periode, waar nog altijd door de PDC en de DRA geen duidelijke uitspraak over is gedaan. Het lijkt er dan ook op dat Wade eveneens een poging onderneemt waar de grens ligt.

Asada blijft stoïcijns doorgaan

Wade leek de partij naar zich toe te trekken, maar hij vergat om in de tweede leg van de derde set te breken. Zo kwam er een vijfde leg, waarin The Machine niet in vijf beurten uit was. Asada profiteerde met een 61-finish (1-2), waarop Wade toch zich weer oprichtte. Met een 92-finish pakte hij de break en gooide in de vierde leg dubbel-9 om toch een vijfde set af te dwingen.

The Machine ontsnapt

Daarin gooide Asada een 180’er, om twee pijlen vanaf 86 te missen. Met een tweedart 78-finish kwam Wade op 1-0, waarop de Japanner met een 14-darter gelijk wist te maken. Ook in de derde leg stond de druk vol op The Machine. Asada stond op 8 en met twee pijlen gooide Wade 71 uit. Alsof er geen enkele druk was gooide de Japanner een 12-darter om de tiebreak te bereiken. Daarin kreeg hij weer de kans, maar de taalbarrière was een probleem. Hij moest navragen waar hij op stond en na lang getreuzel en vertwijfeling gooide hij dubbel-11 heel ruim mis. Wade vond tops met zijn derde dart en stapte daarna in. Met een 86-finish klaarde hij de klus.

Delen:

Meer over World Darts Championship