Connect with us

European Tour

Buitenaardse Van Gerwen pakt derde EuroTour; halve finale Noppert

Michael van Gerwen heeft in een krankzinnige vorm zijn derde European Tour van het jaar gewonnen in Sindelfingen. In de kwart- en halve finale gooide hij al 109 per beurt, dat ging in de finale nog iets omhoog om James Wade te vloeren. Danny Noppert haalde zijn eerste halve finale bij de PDC.

Bijna buitenaards

Van Gerwen was de gehele dag van een bijna buitenaards niveau. In de middag werd hij ultiem getest door Darren Webster. De Engelsman kwam op een 0-3-voorsprong met een 64- en bulls-eye 86-finish. Met een 12-darter kwam Van Gerwen terug, om na negen pijlen op 47 te staan. Webster hield zijn leg met een 164-finish (1-4), gevolgd door een 13- en 12-darter voor 3-4. Van Gerwen kwam zelfs op 5-4, voor Webster er ook nog een 141-finish uit toverde. Daarmee was het toch gedaan. Zijn eigen leg was niet in vijf beurten uit en Mighty Mike pakte de zege met een 78-finish. De avond was daarna letterlijk vegen. Chisnall ging nog wel mee tot 4-4 dankzij een gemiddelde van 107,57. Hij miste bulls-eye in de negende leg en kreeg twee 180’ers om zijn oren voor de 10-darter. In de halve finale werd Michael Smith totaal zoekgespeeld (7-0). Het meest tekenende was de vijfde leg. Na negen pijlen stond Mighty Mike op 50 en gooide met zijn tiende darts bulls-eye. Zo kwam hij de finale binnen met een toernooigemiddelde van 106,59.

Wade klopt fraai rijtje spelers

Wade bleef daar ver bij achter, ondanks dat hij een fraaie rij zeges had genoteerd. Max Hopp moest er vrijdag aan geloven en zaterdag John Henderson. Zondagmiddag werd Rob Cross in een elfde leg verloren, gevolgd door Simon Whitlock. In de halve finale voorkwam de linkshander een Nederlandse finale. Danny Noppert kende zijn beste run sinds zijn overstap naar de PDC. Na zeges op Krszystof Ratajski en Gerwyn Price won Noppert zondag van Peter Wright. Daarbij overleefde hij wel vier matchdarts. In de kwartfinale kwam Noppert 5-2 voor tegen Joe Cullen, om drie legs op rij een pijl voor de winst te missen. Cullen kreeg in de elfde leg ook de kans, maar miste op dubbel-12 en dubbel-6. Daardoor won Noppert alsnog met 6-5. De tank bleek wel leeg, want Wade kon eenvoudig weglopen voor de 7-3-zege.

Niveau gaat nog verder omhoog

In de finale opende Van Gerwen met een 11-darter voor de break, om Wade drie pijlen te zien missen voor de rebreak. The Machine hield de derde leg wel in handen met een 121-finish, gevolgd door een solide 15-darter van Mighty Mike (3-1). Met een finish van 161 was het verschil weer twee, om twee pijlen te missen voor een dubbele break. Zijn eigen leg raffelde Van Gerwen weer af met een 12-darter, om in de negende leg wel toe te slaan via dubbel-14. Een 13-darter bracht de Nederlander op matchpoint en zijn gemiddelde bleef stijgen naar 115. Dat zakte in de elfde leg, maar dubbel-8 bracht hem wel naar 8-3 en 110,87 per beurt.

Delen:

Meer over European Tour