Connect with us

Pro Tour

Bunse zorgt met Q-School zege voor unicum

Christian Bunse PDC Darts

Christian Bunse is de derde winnaar geworden op de European Q-School. Na twee dagen van Nederlands succes was het ditmaal raak voor de Duitser, hij won in de finale van de Tsjech Pavel Jirkal. Met de dagzege zorgde Bunse gelijk voor een unicum.

Top-10 Development Tour op Pro Tour

De jeugd heeft de toekomst en dat bewijs wordt deze weken in optima forma gegeven. Lieten onder meer Luke Humphries, Dimitri Van den Bergh en Nathan Aspinall zich nadrukkelijk zien op het WK en stonden er twee spelers jonger dan 30 jaar in de WK-finale, op Q-School wordt de volgende stap gezet. Niels Zonneveld en Mike van Duivenbode pakten als twintigers als een tourkaart en nu de 23-jarige Bunse. Hij zorgt er daarmee voor dat de volledige top-10 van de Development Tour van 2018 een tourkaart heeft voor het komende jaar.

Comeback in halve finale

Zijn moeilijkste wedstrijd kwam in de derde ronde voor Bunse, die morgen 24 jaar wordt. Met 5-4 won hij van Andreas Harrysson, waarop hij zeer overtuigend won van Patrik Kovacs, Ryan de Vreede en landgenoot Nico Blum. In de halve finale leek het mis te gaan tegen Boris Koltsov. De Rus nam een 3-0-voorsprong, maar stond daarna vijf legs op rij af. In de finale kon de Tsjech Jirkal ook niet volgen. Opmerkelijk genoeg won Jirkal twee legs in 14 darts, maar sloeg Bunse vijf keer toe door een leg in zes beurten uit te gooien.

Nederlanders vroeg klaar

Het was ditmaal in het Duitse Hildesheim geen succes voor de Nederlanders. Bij de laatste-16 viel het doek voor de laatste oranjeklanten, zowel Ryan de Vreede, Yordi Meeuwisse en Maik Kuivenhoven verloren in deze doorgang. Co Stompé en Jeffrey de Graaf kwamen niet meer in actie, zij kozen ervoor om zich te gaan richten op de Challenge Tour.

Slotdag punten tellen geblazen

Op de vierde en laatste dag van de European Q-School zal er opnieuw één rechtstreekse tourkaart worden verdeeld. Voor de overige spelers is het punten tellen. Van alle resultaten wordt een ranglijst gemaakt, de beste spelers op deze ranglijst krijgen ook een tourkaart. Hoeveel dit er exact zullen zijn wordt pas duidelijk nadat de inschrijving van de Britse Q-School is gesloten. Opvallend is dat de darters uit Oost-Europa zich echt komen melden. In de huidige top-5 staat een Let, twee Tsjechen, een Fin en een Pool. Madars Razma (11 punten), Karel Sedlacek, Marko Kantele en Pavel Jirkal (allen 9 punten) staan er het beste voor.

Delen:

Meer over Pro Tour