Connect with us

Negendarters

Bunting houdt Van Gerwen ondanks negendarter van toernooizege

Stephen Bunting heeft Michael van Gerwen van de eindzege afgehouden op de tweede Players Championship van het jaar. Mighty Mike gooide op weg naar de finale onder meer een negendarter, maar werd in de eindstrijd met 6-4 geklopt. Daarmee heeft Bunting zijn tweede toernooizege bij de PDC te pakken en sluit een zeer moeizame periode af.

Twaalfdarter tot besluit

Na zijn overstap wist Bunting gelijk in het openingsweekend een UK Open Qualifier te winnen, om vervolgens een sterk jaar af te werken. In 2015 wisselde hij van darts, kwam in een grote dip en had een vol jaar nodig om daarvan te herstellen. De laatst maanden was zijn vorm alweer groeiende, met nu in Barnsley de beloning. De voormalig Lakeside-kampioen won achter elkaar van Johnny Haines (6-1), Robbie Green (6-3), Robert Thornton (6-5), Adrian Lewis (6-5), Andrew Gilding (6-1) en Peter Wright (6-5). Van Gerwen walste ondertussen door het veld met onder meer een negendarter in de kwartfinale tegen Ian White. Mighty Mike opende tegen Bunting met een 141-finish voor 2-0, waarop de Engelsman de partij kantelde met een 15-, 12-, 14- en 13-darter. Met een 180’er en een 13-darter kwam de Nederlander terug tot 4-5, maar met een 12-darter pakte Bunting de titel.

‘Slechtste weekend’ van het jaar

Ondanks de finaleplaats was het voor Van Gerwen pas het eerste weekend dit kalenderjaar waarop hij geen toernooizege wist te boeken. Joe Cullen deed buiten de hoogst genoteerde spelers de beste zaken in Barnsley. Na zijn halve finale van zaterdag haalde hij nu ook de kwartfinale. Mensur Suljovic en Andrew Gilding lieten ook weer van zich horen met een kwartfinale. Van de Nederlanders deed Jelle Klaasen na Mighty Mike de beste zaken, hij haalde de vierde ronde. Jermaine Wattimena, Benito van de Pas en Dirk van Duijvenbode haalden de derde ronde. Daarin ging ook Phil Taylor onderuit, zeer verrassend tegen Matt Clark. Raymond van Barneveld, Ron Meulenkamp en Mike Zuydwijk sneuvelden in de tweede doorgang.

Delen:

Meer over Negendarters