Connect with us

World Matchplay

Bunting: “World Matchplay halen eerste doel, maar ben er nog lang niet”

Stephen Bunting maakt in de Winter Gardens zijn echte debuut bij de PDC op één van de majors. De Lakeside-kampioen slaagde erin om binnen een half jaar voldoende ponden bij elkaar te gooien om in de top-16 van de opgeschoonde ProTour Order of Merit te komen. Hierdoor mag The Bullett op de World Matchplay aantreden tegen Peter Wright.

World Matchplay als doel

De afgelopen maanden speelden hij al op de diverse ProTour-events en haalde de UK Open. Dit was niet nieuw voor hem, want hij was al een aantal keer aanwezig als Qualifier. Nu wacht voor hem zijn eerste echte test met de beste 32 darters van de PDC. Bunting laat in een interview met SkySports dan ook weten erg tevreden te zijn over zijn eerste periode bij de PDC. “Mijn doel was om me voor de World Matchplay te plaatsen en dat is gelukt. Dat ik ook nog een wildcard heb gekregen voor de Sydney Darts Masters zie ik als een bonus. Er werd verwacht dat ik het goed zou doen, maar niet zo goed als ik al heb gedaan. Hopelijk kan ik dit doorzetten.”

Twee jaren plan

Voor Bunting is het toernooi in Blackpool dan ook pas het begin. “Het is een twee jaren plan. De wereldranglijst is opgemaakt over twee jaar, dus het zal moeilijk worden om snel spelers in te halen. Het is voor mij wel erg belangrijk geweest dat ik gelijk het tweede toernooi dat ik speelde wist te winnen. Dat gaf me een vliegende start. Zeker omdat de overstap moeilijk was. Ik heb hier al jaren over nagedacht en na het winnen van Lakeside vond ik dit het moment om te gaan spelen tegen de elite van de wereld.”

Verschil groter dan ik dacht

Een vast vraagstuk is altijd of er een groot verschil is tussen het niveau bij de PDC en de BDO/WDF. Bunting heeft dit nu zelf ervaren. “Toen ik nog bij de BDO speelde zag ik dat verschil nooit zo. Dat kwam doordat ik alleen de wedstrijden op televisie zag. Nu maak ik ook de vloertoernooien van de ProTour mee. Daar moet je gewoon altijd tussen de 95 en 105 gemiddeld gooien om partijen te winnen. Dat is een heel groot verschil.”

Peter Wright

Wil Bunting gelijk indruk maken op de World Matchplay zal hij een loodzware klus moeten klaren. Eerst wacht Peter Wright en de winnaar treft vervolgens Gary Anderson of Jamie Caven. Drie darters in absolute topvorm. “Ik speelde zelf afgelopen weekend niet zo goed in Dusseldorf. Door het jaar heen heb ik wel goed gespeeld, dus daar richt ik me meer op. Ik kan dan ook niet wachten op mijn partij. Gelukkig ben ik al eens in de zaal geweest om vorig jaar Dave Chisnall te zien spelen. Ik weet wat voor mooie zaal het is en hoe warm het er kan zijn. Met Wright tref ik ook een fantastische speler, dus dat is ook het enige waar ik naar kijk. De rest van het toernooi komt pas als ik weet te winnen.”

Programma en uitslagen World Matchplay Darts 2014

Delen:

Meer over World Matchplay