Connect with us

Pro Tour

Butler aan de beterende hand na zware hartaanval

Larry Butler heeft met goed resultaat een aantal operaties achter de rug. De Amerikaanse darter kreeg begin deze maand een zware hartaanval, waarna hij in het ziekenhuis belandde. Diverse operaties waren noodzakelijk, maar zijn vrouw Sharon laat nu aan Dart News weten dat Butler op weg is om weer volledig te herstellen.

Net terug van World Cup of Darts

De zestigjarige is al zo’n dertig jaar actief in de top- en subtop. In 1994 was hij de allereerste winnaar van de World Matchplay. Een vaste waarde aan de top werd hij niet, maar in Noord-Amerika domineert hij al drie decennia. Ook de afgelopen jaren is hij telkens samen met Darin Young de beste op de tour en vormt daardoor telkens het team voor de World Cup. Daarvoor was hij begin deze maand ook in Duitsland en speelde in de eerste ronde tegen de latere finalist Schotland. Direct na terugkomt in de Verenigde Staten ging het mis.

Finale World Masters

Sinds 2015 kende de Amerikaan een zeer opvallende opleving. Butler haalde de Grand Slam of Darts en stond in de finale van de Winmau World Masters. Hij haalde daardoor ook weer eens Lakeside, om in de tweede ronde te verliezen van Glen Durrant.

Delen:

Meer over Pro Tour