Connect with us

World Series of Darts

Cadby en Kyle Anderson vloeren Wright en Gary Anderson

De Auckland Darts Masters heeft gelijk twee grote verrassingen gebracht. In absentie van Michael van Gerwen zijn Gary Anderson en Peter Wright de hoogst geplaatste spelers op de wereldranglijst. Zij werden direct uitgeschakeld door Kyle Anderson en Corey Cadby. Raymond van Barneveld ging wel door.

Barney en The Power hebben moeite

Van Barneveld had het moeilijk met Warren Parry. De ervaren Kiwi wist twee jaar geleden al eens te winnen van Michael van Gerwen, nadat hij een 2-5-achterstand wist goed te maken. Tegen Barney profiteerde hij vooral van de vele missers op de dubbels (6 uit 14). Zo werd het 2-2, voor de Nederlander toch een gat sloeg. Parry bleef knokken en kwam terug tot 5-4. Hij mocht de tiende leg ook openen, alleen scorend liep Van Barneveld alsnog weg. In de kwartfinale wacht Taylor, die het ook ontzettend moeilijk had. Debutant Darren Herewini liet zien weinig zenuwen te kennen met vier 180’ers en ondanks een bijna negendarter van Taylor kreeg de Nieuw-Zeelander twee pijlen om op een 3-4-voorsprong te komen. Die liet Herewini liggen en vervolgens pakte Taylor (6 uit 19 op de dubbels) toch de 6-4-zege.

Kyle klopt Gary

Gary Anderson moest er wel aan geloven. Kyle Anderson had vorige week zijn eerste Players Championship bij de PDC gewonnen en met dat goede gevoel was hij in het vliegtuig gestapt. De eerste legs speelden beide darters waanzinnig en pakte de Australiër een break voorsprong. Die gaf hij vervolgens niet meer weg tot 4-5. In de tiende leg opende The Original met een 180’er en daarmee had hij de Schot kapotgespeeld. Na vier beurten stond Kyle Anderson op een dubbel en maakte het af. In de kwartfinale treft hij zijn landgenoot Simon Whitlock.

Slordige Cadby doet Wright pijn

De meeste aandacht was voor Corey Cadby. De wereldkampioen bij de jeugd besloot om nog een jaar in Australië te blijven en won vervolgens geen ticket voor het WK. Hij zal daardoor de Oceanic Masters moeten winnen in het najaar. Voor het eerst was hij nu weer te zien op het grote podium en gooide 180’ers in de eerste zes legs. Hij had ze ook eigenlijk alle vijf moeten winnen, maar miste twee keer veel dubbels. Zo kon Peter Wright toch bijblijven tot 2-2, gevolgd door een 78-finish van Cadby. De Australiër opende de zesde leg zelfs met vijf keer triple-20 op rij, om toch weer te knoeien bij de dubbel (3-3). Even leek hij zelfs weg te zakken, want Wright kon in de zevende leg breken. Cadby brak echter gelijk terug en gaf het nu niet meer uit handen om met 4-6 te winnen. Hij treft nu Michael Smith.

Auckland Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts