Connect with us

Laatste Nieuws

Cadby heeft papieren op orde en keert eindelijk terug

Corey Cadby heeft zijn visumproblemen eindelijk weten op te lossen. Het grote talent vertrok een jaar geleden naar Australië om te trouwen en zijn visum op orde te maken. Twaalf maanden werd er zeer schimmig gedaan over de situatie, maar nu is het opgelost.

Cadby maakte razende start

De afgelopen jaren heeft The King veel indruk weten te maken. Vanaf zijn eerste wedstrijden op de World Series was het duidelijk dat Cadby een uniek talent is. Hij won vervolgens de wereldtitel bij de jeugd en veroverde in januari 2018 zijn tourkaart. Het ging vervolgens snel met de Aussie. Hij won zijn eerste toernooi op de Pro Tour en haalde de finale van de UK Open. Alleen Gary Anderson wist hem in Minehead te verslaan.

Lange radiostilte

Hij zou vervolgens terugkeren naar Australië om te trouwen en zijn visum op orde te brengen. Daarna werd het angstig stil rondom Cadby. Het verkrijgen van de juist papieren werd een flinke opgave. Ook kwam hij nog negatief in het nieuws doordat hij betrokken was bij een auto-ongeluk. Een breuk in zijn linkerarm zou volgens zijn management in het najaar de reden zijn waarom hij niet naar Engeland kon afreizen, maar in eigen land wist hij ondanks de kwetsuur uitstekende prestaties neer te zetten.

Na een jaar alsnog succes

Toen hij ook het WK niet kon spelen ontstond de vraag of Cadby überhaupt wel terug zou keren. Vrij abrupt is nu exact een jaar na zijn terugkeer naar Australië het nieuws naar buiten gekomen dat The King zijn papieren op orde heeft. “De vertraging heeft twaalf zeer zware maanden opgeleverd, waarin ik veel stress heb gehad. Nu kan ik eindelijk naar de toekomst kijken”, zo laat Cadby weten aan de PDC.

Fouten uit het verleden

“Ik heb in het verleden fouten gemaakt, maar nu is het voor mij tijd om een nieuw leven te beginnen. Voor mijzelf en voor mijn kinderen, want daar doe ik het voor.” Cadby wil op 6 april zijn eerste toernooien gaan spelen, dan staan er Players Championships op de rol in Barnsley.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws