Connect with us

World Series of Darts

Cadby keert in Auckland terug op hoogste niveau

Corey Cadby zal het eerste weekend van augustus eindelijk weer in actie komen op het hoogste niveau. Het Australische toptalent ging begin maart terug naar eigen land om te trouwen, daarna duurde het veel langer dan gepland voor hij terug kon keren naar Groot-Brittannië.

Indrukwekkende start

De eerste maanden van het jaar maakte Cadby gelijk veel indruk bij de PDC. Zo won hij op de eerste dag van Q-School zijn tourkaart en won vervolgens een UK Open Qualifier. Er kwam nog een finale op een Players Championship bij en als kers op de taart de finale van de UK Open. Daarna ging Cadby naar huis om te trouwen.

Visumproblemen

Visumproblemen hielden hem alleen veel langer Down Under. Zijn manager Mac Elkin liet aan The Stars of Darts weten dat het proces pas laat in gang kon worden gezet. “Een visum aanvragen was pas mogelijk toen hij een tourkaart had gewonnen. Corey had hierdoor zijn visuminterview pas in maart toen hij terug was in Melbourne. We moeten nu dus het proces afwachten, want tijdens de aanvraag moet hij zijn paspoort afstaan.” Na de zomer zal hij nu terugkeren, om weer aan te sluiten op de Pro Tour.

Australische tour volledig gedomineerd

Ondertussen speelde de gewezen wereldkampioen bij de jeugd op de Australische Tour. Het eerste weekend op de Australische Pro Tour was nog redelijk voorzichtig, met één zege, een halve finale en een kwartfinale. Tijdens de twee weekenden in april en mei won Cadby zes toernooien op rij en liet niets heel van de tegenstand.

Geplaatst voor World Series

Door deze prestaties heeft hij zich geplaatst voor de World Series-events van deze zomer in Australië en Nieuw-Zeeland. Het drieluik begint in Nieuw-Zeeland, waar van 3 tot en met 5 augustus de Auckland Darts Masters wordt gehouden. Cadby voert de groep qualifiers aan met daarbij ook onder meer Cody Harris.

Deelnemersveld Auckland Darts Masters

Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Simon Whitlock, Kyle Anderson, Michael Smith, Raymond van Barneveld, Corey Cadby, Cody Harris, Warren Parry, Haupai Puha, Tim Pusey, Tahuna Irwin, Mark McGrath, John Hurring

Delen:

Meer over World Series of Darts