Connect with us

World Series of Darts

Cadby laat Taylor ontsnappen, Gurney vloert Anderson

Corey Cadby heeft de kans laten liggen om Phil Taylor opnieuw te verslaan. De Australiër won vorige week in Auckland, maar gaf op de Melbourne Darts Masters een voorsprong weg. Daryl Gurney zorgde wel voor een verrassing door Gary Anderson te verslaan, al is dat wel de derde keer op rij.

Australiër lacht en Australiër huilt

In Melbourne houdt Simon Whitlock de Australische eer hoog. Hij kwam tegen James Wade op een 9-7-achterstand en zag de Engelsman kansen missen vanaf 71 en 60 om de partij af te maken. Zo kwam er een negentiende leg en daarin vuurde The Wizard een 11-darter voor de 10-9-zege. Cadby speelde precies een omgekeerd duel met Taylor. Hij kwam op een 9-7-voorsprong, maar slaagde er in in om de partij over de streep te trekken. Taylor won alsnog met drie legs op rij in vijf beurten uit te gooien.

Gurney dendert door

Gurney wist de afgelopen periode Anderson al te verslaan op de U.S. Darts Masters en op de World Matchplay. Ook nu was hij te sterk voor de nummer twee van de wereld. Het ging in Melbourne helemaal gelijk op tot 8-8. Anderson vervolgde met een scorend zeer matige leg, om vanaf 24 één dart op tops te missen. Gurney stapte in met een 68-finish en zag Anderson nog eens vijf pijlen missen om een beslissende leg af te dwingen (10-8). In de halve finale wacht Peter Wright, die ondanks twee keer een wisseling van darts en een zeer matig niveau (89,82) toch wist te winnen van Michael Smith met 10-9.

Melbourne Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts