Connect with us

UK Open

Cadby pakt in grootse stijl zijn eerste PDC-titel tegen Cross

Corey Cadby heeft binnen twee weekenden zijn eerste titel bij de PDC weten te winnen. De Australiër werd al eens wereldkampioen bij de jeugd en bezit sinds een paar weken een tourkaart. Op de vijfde UK Open Qualifier was het nu raak met zijn eerste titel, daarvoor won hij in de finale van Rob Cross met een gemiddelde van 108,8 per beurt.

Sublieme finale

Cadby kende een solide openingsweekend en won toen gelijk van onder meer Cross. Vandaag begon hij fantastisch tegen John Part met 6-0 en een gemiddelde van 105, daarna had hij geluk tegen Benito van de Pas die matchdarts miste. Daarna gingen Jason Lowe (6-3), Darren Johnson (6-3), Simon Whitlock (6-2), Michael Smith (6-4) en Kim Huybrechts (6-1) eraf. Cross won ondertussen van Jan Dekker (6-2), Nicholas Bell (6-4), Stefan Nilles (6-5), Chris Dobey (6-3), Steve West (6-4) en Peter Wright (6-4). In de finale nam Voltage het voortouw met een 88-finish en 85-finish voor 1-3. Dat was nadat Cadby bulls-eye voor de 167-finish miste om terug te breken. Met een 180’er en een 96-finish voor de 11-darter was het al 1-4. Vanaf dat moment versnelde Cadby door. Hij gooide een 11-darter voor de rebreak en was in zijn eigen leg na vijf beurten klaar. Cruciaal werd de achtste leg. Cross miste bulls-eye voor een 125-finish en Cadby beukte er een 161-finish in. Daarmee had hij Cross zichtbaar geknakte en knalde er in de tiende leg een 134-finish achteraan voor de titel. Het brengt hem nu al naar plaats 74 van de wereld.

Kwartfinales Kamphuis en Klaasen

De beste Nederlanders waren ditmaal Vincent Kamphuis en Jelle Klaasen, zij haalden allebei de kwartfinale. Kamphuis deed dit met name door extreem veel 180’ers te gooien en kwam in de kwartfinale ook nog op een 3-1-voorsprong tegen Kim Huybrechts. De Belg draaide de partij met een gemiddelde van 99 toch nog om (4-6). Klaasen trof een uitmuntende Peter Wright, dit met een bulls-eye 121-finish de definitief tik uitdeelde (2-6). Dirk van Duijvenbode en Vincent van der Voort verloren bij de laatste-32, terwijl Geert Nentjes en Jeffrey de Zwaan nog ponden sprokkelden door de laatste-64 te halen. Grootste pechvogel was Jan Dekker. Hij gooide voor de tweede dag op rij een gemiddelde van 112 per beurt, om toch als verliezer uit de strijd te komen. Een ontketende Rob Cross (118) bleek te sterk. Benito van de Pas kwam in zijn eerste partij op een 5-1-voorsprong tegen Corey Cadby, kreeg matchdarts om toch met 5-6 te verliezen. Danny Noppert eindigde opnieuw niet in het geld en is daardoor ook nog altijd niet geplaatst voor de UK Open.

Delen:

Meer over UK Open