Connect with us

World Series of Darts

Cadby zet ook Barney voet dwars; Kyle Anderson onderuit

Raymond van Barneveld World Matchplay 2017

Raymond van Barneveld is al in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters uitgeschakeld. De Nederlander verloor van Corey Cadby met 4-6. Op een qua niveau erg matige zorgden de Australiërs voor het meeste amusement. David Platt gooide op een haar na een negendarter, waar Simon Whitlock in een topduel won van Kyle Anderson.

Barney komt geen moment op gang

Zowel Van Barneveld als Cadby kwamen moeizaam op gang, zonder in de eigen legs in de problemen te komen. Dat kwam Barney wel in de vijfde leg, want hij miste liefst acht pijlen op de dubbels. Cadby kreeg dan ook vier darts om te breken, maar liet dat na. De Australiër wist wel snel 3-3 te maken doordat Van Barneveld scorend zoekende was. Na zes legs had hij slechts één 180’er en geen enkele 140-score genoteerd. Toch kwam de Nederlander wel op 4-3, om in de negende leg toch te worden gebroken. Hij maakte het zich vanaf 64 moeilijk, door de eerste dart vol in de single-7 te duwen. Tops viel vervolgens niet en Cadby brak via dubbel-12. Daar kwam een flitsende 12-darter overheen voor de 4-6-zege. Van Barneveld eindigde met een gemiddelde van slechts 85,71 met maar drie scores van 140 of meer in tien legs tijd.

Bijna een negendarter

Het hoogtepunt van de dag werd op een haar na geproduceerd door David Platt. De qualifier begon fantastisch tegen Michael Smith en noteerde bijna een negendarter. Acht darts vlogen rechtstreeks de triples in, alleen de negende dart viel bovenop de dubbel-12 (zie de beelden na de tekst). Platt, in het verleden al actief bij de PDC toen hij nog in Engeland woonde, zakte daarna wel ver weg waardoor Smith nog wist te winnen. Het beste duel was tussen Whitlock en Anderson. Waar Anderson vorige week het toernooi won in Auckland, door ook van Whitlock te winnen, nam The Wizard nu wraak. Met een gemiddelde van 107,69 per beurt tegenover 103,37 van The Original won hij met 6-1.

Melbourne Darts Masters: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts