Connect with us

World Darts Championship

Canada domineert North American Championship

In Las Vegas spelen donderdagavond vijf Canadezen en drie Amerikanen om het North American Championship. Dit is naast een hoofdprijs van 10.000 dollar goed voor een startbewijs op het PDC World Darts Championship 2019. Opvallend is dat de titelverdediger ontbreekt.

Twee dagen volop actie

Voor het tweede jaar op rij wordt het toernooi in Las Vegas georganiseerd. Verdeeld over twee dagen werden er vier qualifiers gespeeld. De vier winnaars en de vier spelers die verzameld over de vier toernooien de meeste punten bij elkaar sprokkelden plaatsten zich voor het hoofdtoernooi. Dit achttal mag vanaf vrijdag ook nog eens aanleggen op de U.S. Darts Masters, onderdeel van de World Series. Opvallend is dat titelverdediger Willard Bruguier III, die afgelopen december ook op het WK speelde, niet deelnam aan het toernooi.

Murschell maakt het opnieuw waar

Van de acht spelers die zich vorig jaar door de kwalificaties heen wisten te gooien, slaagden slechts drie spelers opnieuw in die missie. Jongeling Dawson Murschell, Dave Cameron en D.J. Sayre zijn nu opnieuw van de partij. Murschell wist vorig jaar voor de verrassing te zorgen, hij won op de U.S. Darts Masters namelijk van James Wade. De Canadees verhuisde naar Engeland en won in januari een tourkaart. Op de Pro Tour heeft hij het zwaar, maar liet nu toch weer zijn talent zien.

Smith favoriet, grote namen ontbreken

Op papier is voormalig Lakeside-finalist Jeff Smith de grote favoriet van de acht spelers, daarnaast zijn John Norman jr., Joseph Huffman, Daniel Lauby en Ross Snook van de partij. Andere grote namen wisten zich voor het tweede jaar op rij niet te plaatsen, zoals John Part en Darin Young. Met name Young is opmerkelijk, aangezien hij op het circuit in de Verenigde Staten een groot deel van de toernooien weet te winnen. Donderdagavond spelen de acht om de titel in partijen over de best-of-11 legs.

Loting North American Championship

John Norman jr – Dave Cameron
DJ Sayre – Dawson Murschell
Joseph Huffman – Daniel Lauby
Jeff Smith – Ross Snook

Delen:

Meer over World Darts Championship