full screen background image

Dagzege Dekker op Challenge Tour

Jan Dekker begint zich steeds beter te voelen bij de PDC en heeft dat weten te bekronen met zijn eerste toernooizege. Op de Challenge Tour won de Drent het vijfde toernooi en haalde vervolgens op het zesde toernooi ook nog eens de halve finale. Hierdoor schrijft hij 2.500 pond bij. Zondag volgen er nog twee toernooien.

Moeizame start

Dekker stapte in januari over naar de PDC, maar had een moeilijke start. Zo liep hij een Tourkaart mis en plaatste zich ook niet voor de eerste European Tour-events. Door zijn hoge ranking op de reservelijst van Q-School heeft hij inmiddels wel de nodige toernooien kunnen spelen op het hoogste niveau en werkte een goede UK Open af. Doordat hij geen tourkaart heeft mag Dekker ook spelen op de Challenge Tour, waar hij flink aan zijn zelfvertrouwen heeft gewerkt.

Dertien zeges op rij

In Wigan won hij achter elkaar van Stuart Stubbs (5-2), Sean Ryan (5-0), Gary Miles (5-1), Matt Clark (5-2), James Hubbard (5-3), Ricky Sudale (5-2), Aden Kirk (5-4) en in de finale met liefst 5-0 van Kurt Parry (5-0). Daarmee was toernooiwinst en 2.000 pond in de pocket. Dekker ging vervolgens rustig door met ook zeges op Dirk van Duijvenbode (5-3), Ryan Searle (5-4), Sam Hamilton (5-1), Scott Dale (5-1) en Christopher Quantock (5-1). Zo stond hij alweer in de halve finale, waarin Matt Clark ditmaal met 4-5 wel te sterk was om ook de toernooizege te pakken. Dekker klimt nu naar de top van de ranglijst, met nog tien toernooien voor de boeg. Aan het einde van het seizoen liggen er Tourkaarten klaar voor de nummers één en twee van de ranking.

Delen: