full screen background image

Dagzeges Hubbard, Monk en verrassing Hamilton op YouthTour

James Hubbard (foto) en Arron Monk hebben zoals nagenoeg ieder weekend van de PDC YouthTour minimaal één toernooi op hun naam weten te schrijven. Grote verrassing was Sam Hamilton, die het eerste evenement op zijn naam schreef.

Verrassing

De jonge Engelsman uit Telford wist in de halve finale verrassend te winnen van Hubbard (4-2) en rekende in de finale af met Reece Robinson (4-3). In het tweede toernooi van de dag haalde Hamilton de vierde ronde, maar ging de zege naar Monk. Die was flink warmgedraaid en denderde over al zijn opponenten heen. In de finale moest Samuel Head er met 4-2 aan geloven.

Hubbard

Zondag was het de beurt aan Hubbard. De wereldkampioen bij de jeugd plaatste zich onlangs al voor de World Matchplay en draaide lekker warm voor het toernooi van aankomende week. Hij won van onder meer Chris Aubrey, Matthew Dennnant, Arron Monk en in de finale van Sam Hill (4-0). De beste Nederlander was Ryan de Vreede. Hij haalde in het derde toernooi de kwartfinale.

Monk

Op de PDC Youth Tour Order of Merit heeft Monk nog altijd een ruime voorsprong. Met 3.025 pond staat hij ruim zevenhonderd pond voor op James Hubbard (2.325) en is Michael Smith (1.800) al helemaal uit zicht. Smith ontbrak dit weekend in Barnsley, hij concentreert zich volledig op de World Matchplay. Daarin moet de Engelsman het in de eerste ronde opnemen tegen Raymond van Barneveld.

Delen: